foto: Scanpix / AP
Reaģējot uz Navaļnija nāvi, ASV Krievijai piemēros jaunas sankcijas
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs gāja bojā ieslodzījumā šī gada 16. februārī.
Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 19:02

Reaģējot uz Navaļnija nāvi, ASV Krievijai piemēros jaunas sankcijas

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvi cietumā, ASV piektdien izsludinās jaunas sankcijas pret Maskavu.

Pēc medijos izskanējušām ziņām par Navaļnija nāvi, ASV prezidents Džo Baidens apsūdzēja tajā Krievijas līderi Vladimiru Putinu.

"Nekļūdieties. Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi. Putins ir atbildīgs. Tas, kas notika ar Navaļniju, ir vēl viens pierādījums Putina brutalitātei. Nevienam nevajadzētu maldīties," sacīja Baidens.

Viņš piebilda, ka Putins ir "gatavs nogalināt ne tikai citu valstu pilsoņus, bet arī savus pilsoņus".

Pēc Baidena rīkojuma ASV 20. februārī ir lēmusi ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju. To  izsludināšana sakrīt arī ar otro gadskārtu kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā.

"Saskaņā ar prezidenta [Džo] Baidena rīkojumu mēs šonedēļ piektdien izsludināsim lielu sankciju paketi, lai sauktu Krieviju pie atbildības par to, kas noticis ar Navaļniju," žurnālistiem otrdien pavēstīja Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs.

Viņš piebilda, ka Maskava jaunās sankcijas izpelnījusies arī ar "visām savām darbībām," ko tā divu gadu laikā veikusi nežēlīgajā karā pret Ukrainu.

Lai ko Krievijas režīms izlemtu klāstīt pasaulei, ir absolūti skaidrs, ka par visu to ir atbildīgs diktators Vladimirs Putins un viņa valdība, uzsvēra Kērbijs.

Viņš piebilda, ka Vašingtona pieprasa Krievijas valdībai pilnīgu skaidrību par Navaļnija nāves apstākļiem.