Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 14:49

"Ļaujiet man beidzot redzēt savu dēlu!" Navaļnija māte pieprasa Putinam atdot politiķa līķi apbedīšanai

Jauns.lv

Alekseja Navaļnija māte ierakstīja aicinājumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Video tika ierakstīts netālu no soda kolonijas IK-3 "Polārais vilks", kur Navaļnijs gāja bojā.

"Piekto dienu es viņu neredzu, viņi man nedod viņa ķermeni un pat nesaka, kur viņš atrodas," sacīja Ludmila Navaļnija.

"Es vēršos pie jums, Vladimir Putin. Problēmas risinājums ir atkarīgs tikai no jums. Ļaujiet man beidzot redzēt savu dēlu. Es pieprasu nekavējoties nodot Alekseja līķi, lai es varētu viņu cilvēcīgi apglabāt," video vēstījumā saka Alekseja Navaļnija māte.

foto: Ekrānuzņēmums
"Piekto dienu es viņu neredzu, viņi man nedod viņa ķermeni un pat nesaka, kur viņš atrodas," sacīja Ludmila Navaļnija.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvji iepriekš informēja advokātus un Alekseja Navaļnija māti, ka kolonijā mirušā Alekseja Navaļnija līķis nosūtīts uz ķīmisko ekspertīzi un pārbaudes ilgšot 14 dienas.

Kā jau ziņots, Krievijas Federālais sodu izpildes dienests  16.februārī ziņoja, ka kolonijā Jamalas-Ņencu autonomajā apgabalā miris Krievijas politiķis Aleksejs Navaļnijs. 17. februāra rītā Navaļnija māte ieradās soda izciešanas vietā “IK-3” Harpā un saņēma paziņojumu par viņa nāvi. Kolonijas vadība  ziņoja, ka Navaļnija līķis atrodas Salehardas pilsētas morgā. Kad tur ieradās politiķa māte, viņai paziņoja, ka līķa nav.