foto: Sergio Azenha / Alamy/ Vida Press
Kafija ar rukša gaļas garšu!? Jā, tādu dzērienu var dabūt Ķīnā
Cūkgaļas un kafijas cienītājiem Ķīnā svētki.
Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 18:24

Kafija ar rukša gaļas garšu!? Jā, tādu dzērienu var dabūt Ķīnā

Jauns.lv/LETA

Ir kafija ar pienu. Ir kafija ar putukrējumu. Ir kafija ar dažādiem sīrupiem. Kafiju mūsdienās var baudīt ar simtiem garšu, bet kā būtu ar kafiju ar cūkas gaļas garšu?

ASV kafijas giganta “Starbucks” marketologi Ķīnā ir pārspējuši paši sevi, radot jaunu, neierastu kafijas garšu, kas, viņuprāt, varētu gūt popularitāti dažreiz tik nesaprotamo ķīniešu vidū. Nodēvēts par “Abundant Year Savory Latte”, zīmols to raksturo kā kafiju ar “interesantu” garšu un radīts par godu Mēness Jaunajam gadam.

Saskaņā ar “Starbucks” sniegto informāciju, pasūtot kafiju ar rukša gaļas garšu, kafijas baudītājs iegūs dzērienu ar “Dongpo sautētu cūkgaļas garšas mērci ar espresso un tvaicētu pienu, ar papildu cūkgaļas mērci un cūkas krūtiņas gaļu”. Dzēriena cena ir ap 9 eiro.

Šanhajas “Starbucks Reserve Roastery” Ķīnas sociālo mediju platformā Weibo ievietotajos dzēriena fotoattēlos redzama cūkgaļas šķēli uz iesma, kas atrodas uz krūzes malas. "Gaļas ēšana nozīmē labklājību nākamajā gadā," raksta ceptuves pārstāvji, komentējot neierasto piedāvājumu.

Tajā tika piebilsts, ka dzēriens ienes kafijā "tradicionālās Jaungada paražas" un rada "negaidītas pikantas un saldas garšas". Dzēriens ir pieejama “Starbucks Reserve” veikalos visā Ķīnā.

Mēness Jaunais gads ir viena no lielākajām ikgadējām brīvdienām Āzijā. Cilvēki visā Ķīnā šajā periodā dodas mājās, lai svinētu svētkus kopā ar savām ģimenēm.  

Un, lai gan ēdieni, kas tiek pasniegti Jaungada svētkos, dažādos reģionos ir atšķirīgi, tomēr svētku galdā bieži tiek pasniegta sautēta cūkgaļa.

Saskaņā ar “World Coffee Portal” decembrī publicēto ziņojumu, Ķīna ir lielākais zīmola kafejnīcu tirgus pasaulē, pagājušajā gadā apsteidzot ASV.