foto: VIA REUTERS/Scanpix
Peskovs komentējis Jūlijas Navaļnijas teikto, ka viņas vīra nāvē iesaistīts Putins
Dmitrijs Peskovs 2023. decembrī Maskavā.
Pasaulē
2024. gada 20. februāris, 13:14

Peskovs komentējis Jūlijas Navaļnijas teikto, ka viņas vīra nāvē iesaistīts Putins

Jauns.lv

Jūlijas Navaļnijas apsūdzības, ka viņas vīra, Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija, nāvē iesaistīts Vladimirs Putins, Kremlī sauc par "rupjām un vienpersoniskām". Tā preses brīfingā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, raksta "Meduza".

"Protams, tās ir pilnīgi vienpersoniskas, rupjas apsūdzības pret Krievijas valsts vadītāju," viņa teikto citē "Interfax".

Kremļa pārstāvis sacīja, ka Putins nav redzējis Navaļnijas uzrunu, kura paziņojusi, ka turpinās sava vīra lietu. “Taču, ņemot vērā, ka Jūlija Navaļnija ir kļuvusi par atraitni burtiski dienu iepriekš, es to atstāju bez komentāriem,” piebilda preses sekretārs.

Žurnālisti arī lūguši Peskovu komentēt Navaļnijas teikto, ka varas iestādes speciāli neizsniedz radiniekiem viņas vīra līķi, lai slēptu indīgās vielas pēdas.

"Es, godīgi sakot, neesmu pazīstams ar šo uzstāšanos, bet, ja tajā bija šādi vārdi, tad tas, atkal, nav nekas cits kā vienas personas apgalvojumi, jo tās nav ne ar ko apstiprinātas, un šajā gadījumā es tikai ētisku apsvērumu dēļ nevaru izvērtēt tā, kā vajadzētu, šos vārdus," sacīja Peskovs.