foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Baidens apliecina Zelenskim, ka Ukrainai tiks piegādāta 60 miljardu dolāru liela palīdzības pakete
ASV prezidents Džo Baidens apliecinājis Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, ka palīdzības pakete Ukrainai “jau ir ceļā”.
Pasaulē
2024. gada 18. februāris, 21:09

Baidens apliecina Zelenskim, ka Ukrainai tiks piegādāta 60 miljardu dolāru liela palīdzības pakete

Jauns.lv

Lai gan Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kongresa balsojums vēl nav noticis, ASV prezidents Džo Baidens apliecinājis Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim, ka palīdzības pakete Ukrainai “jau ir ceļā”.

Zelenskis jau iepriekš tika aicinājis ASV nosūtīt Ukrainai militāru palīdzību, norādot, ka Krievijas uzvara kaujās radītu “katastrofālas sekas” visā Eiropā. Arī Baltā nama pārstāvji norāda, ka palīdzība Ukrainai ir jānosūta, un vaino Kongresa neizdarību Ukrainas pilsētas Avdijivkas krišanā Krievijas nagos.

"Ukrainas armija bija spiesta atkāpties no Avdijivkas nepietiekamas munīcijas dēļ,” norāda Baltais nams.

ASV Senāts šīs nedēļas sākumā pēc ilgsošām politiskām ķildām apstiprināja 60 miljardu dolāru atbalsta paketes nosūtīšanu Ukrainai. Tomēr lēmumam vēl jātiek apstiprinātam ASV Pārstāvju palātā, kur gaidāma plaša pretreakcija no Republikāņu puses.

“Ukraiņi ir cīnījušies drosmīgi un varonīgi, un likuši uz spēles visu. Pamest Ukrainu novārtā šobrīd, kad valstij trūkst ieroču, man šķiet vienkārši absurdi,” medijiem pēc tikšanās ar Zelenski vēstīja ASV prezidents.

“Tas ir neētiski un pretrunā visam, kam mēs ticam kā valsts,” viņš piebilda, norādot, ka darīs visu, lai Ukraina saņemtu nepieciešamo munīciju.

“Es priecājos, ka varu paļauties uz Džo Baidena atbalstu,” sociālajos medijos vēstīja Ukrainas prezidents.