Pasaulē
2024. gada 17. februāris, 17:17

Divus pusaudžus apsūdz nāvējošā apšaudē "Super Bowl' uzvaras parādes laikā

Jauns.lv

Diviem pusaudžiem izvirzītas apsūdzības par 14. februārī sarīkoto apšaudi ASV Misūri štata Kansassitijas pilsētā Nacionālās futbola līgas (NFL) “Super Bowl” uzvaras parādes laikā. Toreiz no lodēm gāja bojā sieviete, bet 22 cilvēki tika ievainoti.

Abiem apsūdzētajiem nav 18 gadu, tādēļ saskaņā ar Misūri štata likumiem viņu identitātes sabiedrībai neatklās, un tiesas process nebūs publisks.

Amatpersonas paziņojušas, ka apšaude notikusi strīda rezultātā un tā nav saistīta ar terorismu. Vienu no aizdomās turētajiem izdevās sagūstīt drosmīgiem parādes apmeklētājiem.

Kanzassitijas policijas priekšnieks Steisijs Greivss paziņoja, ka apšaudes rezultātā dzīvību zaudēja 43 gadus vecā vietējā dīdžeja Liza Lopesa – Galavana, kura vietējā radiostacijā vadīja mūzikas raidījumu. Apšaudē tika ievainoti trīs viņas ģimenes locekļi, to skaitā viņas dēls, kuru ievainoja kājā, taču ievainojums nebija dzīvībai bīstams, un puisis jau izrakstīts no slimnīcas.

Ievainojumus guvuši cilvēki vecumā no 8 līdz 47 gadiem, bet vismaz pusei nebija pat 16 gadu.

Tiešsaistes kampaņā viņas ģimenes atbalstam jau savākti 230 tūkstoši dolāru, no kuriem 100 tūkstošus ziedoja slavenā dziedātāja Teilore Svifta, kuras mīļotais Treviss Kelsī ir "Super Bowl" ieguvušās komandas Kanzassitijas "Chiefs" līderis. Savukārt komandas spēlētāji apšaudē izraisītajā haosā paglābuši kādu 13 gadus vecu puiku, kurš bija nošķirts no savas ģimenes, bet komandas treneris palīdzējis nomierināt citus pusaudžus.