foto: Michele Eve Sandberg/Shutterstock/ Vida Press
Ģimene lūdz tiesu atzīt "Beach Boys" zvaigzni par rīcībnespējīgu
Slavenā mūziķa Braiena Vilsona ģimene norāda, ka mākslinieks vairs nav spējīgs par sevi parūpēties.
Pasaulē
2024. gada 16. februāris, 23:45

Ģimene lūdz tiesu atzīt "Beach Boys" zvaigzni par rīcībnespējīgu

Jauns.lv

Braiena Vilsona ģimene ir lūgusi Losandželosas tiesu piešķirt "Beach Boys" zvaigznei aizgādni norādot, ka slavenais mūziķis neirokognitīvo traucējumu dēļ vairs nav spējīgs pats par sevi parūpēties.

Tiesas dokumentos, ko ieguvuši vairāki ASV mediji, minēts, ka 81 gadu vecais mūziķis cieš no "neirokognitīviem traucējumiem", kuras siptomus var pielīdzināt demencei.

“Spītējot tam, ka mūziķis apzinās apkārtni, šis stāvoklis liek viņam kļūt spontānam un bieži izteikt nesakarīgus un neatbilstošus izteikumus,” norādīts dokumentos.

Saskaņā ar tiesā iesniegtajiem dokumentiem, dziedātājs arī "nespēj pienācīgi nodrošināt savas personīgās vajadzības – uzturēt savu veselību, iegādāties pārtiku vai apģērbties bez asistenta palīdzības”.

Mūziķa ģimene vēsta, ka iesniedza tiesā prasību pēc rūpīgas apspriešanās ar ārstiem, Vilsona septiņiem bērniem un mājkalpotāju. Viņi norāda, ka vēlas, lai mūziķis turpinātu dzīvot savā dzīvesvietā un strādāt pie iesāktajiem projektiem kā līdz šim. Tomēr, ģimenesprāt, tam vajadzētu notikt kāda uzraudzībā.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad “Beach Boys” zvaigznei piešķirts aizgādnis. Jau deviņdesmito gadu sākumā ģimene cīnījās par Vilsona aizgādniecību, jo vēlējās viņu nošķirt no pretrunīgi vērtētā psihologa Eižena Lendija, kurš, pēc ģimenes ieskatiem, atstāja uz mūziķi "negatīvu ietekmi".