foto: AP/Scanpix
VIDEO: iemūžināts brīdis, kad drosmīgie iedzīvotāji sagūstīja "Super bowl" šāvēju
Apšaudē tika ievainoti 22 cilvēki, bet bojā gāja kāda vietējā iedzīvotāja.
Pasaulē
2024. gada 16. februāris, 22:41

VIDEO: iemūžināts brīdis, kad drosmīgie iedzīvotāji sagūstīja "Super bowl" šāvēju

Jauns.lv/LETA

Kanzassitijas policijas departaments norādījis, ka apšaudi “Super Bowl” parādes laikā, kurā gāja bojā viens cilvēks, bet 22 tika ievainoti, izraisīja divi nepilngadīgi jaunieši.

Amatpersonas paziņojušas, ka apšaude notikusi strīda rezultātā un tā nav saistīta ar terorismu. Abi aizdomās turamie ir jaunāki par 18 gadiem, tādēļ, saskaņā ar Misūri štata likumiem, aizdomās turamo nepilngadīgo personu identitātes publikai atklātas netiks, un tiesas process būs aizklāts.

Vienu no aizdomās turētajiem izdevās sagūstīt drosmīgiem parādes apmeklētājiem.

Kanzassitijas policijas priekšnieks Steisijs Greivss vēsta, ka apšaudes rezultātā dzīvību zaudējusi kāda vietējā iedzīvotāja Liza Lopesa – Galavana, bet 22 tikuši ievainoti. Jaunākais no cietušajiem bijis vien 8 gadus vecs.

Lopesa –Galavana strādāja vietējā radiostacijā par mūzikas raidījuma vadītāju. Apšaudē ievainoti tika vēl 3 viņas ģimenes locekļi, tai skaitā sievietes dēls, kurš tika sašauts kājā, bet šobrīd no slimnīcas jau ir izrakstīts.

Amerikāņu dziedātāja Teilora Svifta bojāgājušās sievietes ģimenei ziedojusi 100 tūkstošus ASV dolāru.

Jau ziņots, ka 14. februārī Kanzassitijā, Misūri štatā, norisinājās "Super bowl" čempionu sagaidīšanas parāde, kas pilsētas ielās pulcēja tūkstošiem fanu. Tomēr neilgi pēc parādes uzsākšanās netālu no stacijas laukuma izcēlās apšaude, kuras rezultātā ievainoti tika vismaz 20 cilvēki.