Pasaulē
2024. gada 14. februāris, 16:06

Fantastiska ironija! Valentīna dienā nogremdētais okupantu kuģis bija nosaukts tajā pašā datumā kritušā sarkanarmieša vārdā

Jauns.lv

Ukrainas Bruņotie spēki kopā ar Aizsardzības ministrijas Galveno izlūkošanas pārvaldi (HUR) ceturtdien operācijā Melnajā jūrā Krimas piekrastē iznīcinājuši Krievijas lielo desantkuģi "Cezar Kuņikov", taču izrādījies, ka gan kuģim, gan personai, kurai par godu tas ir nosaukts, pilnībā sakrīt nāves datums!

Kā liecina "Wikipedia", šis kuģis bija nosaukts par godu Padomju Savienības varonim, virsniekam, "Mazās zemes" placdarma ieņemšanas desanta vienības komandierim Cēzaram Kuņikovam, kurš naktī uz 1943. gada 12. februāri tika nāvējoši ievainots mīnas sprādzienā, evakuēts uz Gelendžiku, kur no ievainojumiem nomira 14. februārī 33 gadu vecumā.

Savukārt viņa vārdā nosauktais desantkuģis "nodzīvoja" tikai nedaudz ilgāk — 38 gadus.

Kā jau ziņots, desantkuģis nogremdēts, izmantojot jūras trieciendronus "Magura V5", izsitot "kritiskus caurumus kreisajā bortā", izraisot kuģa nogrimšanu.

Kuģī "Cezar Kuņikov" var atrasties 87 apkalpes locekļi, bet "okupantu meklēšanas un glābšanas operācijai panākumu nebija," teikts Ukrainas izlūkdienesta paziņojumā. Kuģa nogremdēšanas video tika publicēts.