Pasaulē
2024. gada 13. februāris, 11:29

VIDEO: ar milzīgām liesmām un sprādzienu Gēteborgas centrā sadedzis topošais akvaparks; pazudis cilvēks

Jauns.lv

Virs Zviedrijas otrās lielākās pilsētas pirmdien, 12. februārī pacēlās melni dūmi. Ugunsgrēka, kas izcēlās akvaparkā, kas tiek būvēts vienā no valsts lielākajiem izklaides centriem, cietuši 12 cilvēki.

Ugunsgrēks ūdens atrakciju parkā "Oceana" populārajā Lisebergas atrakciju kompleksā Gēteborgas centrā izplatījās pa vairākiem ūdens slidkalniņiem un angāram līdzīgai ēkai. Policija un ugunsdzēsēji nevarēja uzreiz pateikt, kas izraisīja ugunsgrēku.

Policija informēja, ka 12 cilvēki guvuši vieglus ievainojumus. Kārtības sargi ieteica apkārtnē dzīvojošajiem palikt iekštelpās un turēt aizvērtus logus, lai pasargātu no izgarojumiem.

foto: EPA/Scanpix
Policisti Gēteborgas centrā norobežojuši apkārtni pie liesmu pārņemtā akvaparka.

Nav ziņu par nopietniem ievainojumiem, taču policija pirmdienas vakarā paziņoja, ka pazudis viens vīrietis. Parka paziņojumā teikts, ka pazudušais vīrietis strādājis pie projekta "Lisebergas" uzdevumā.

No netālu esošā viesnīca un biroja telpām tika evakuēti cilvēki.

"Oceana" ir jauns papildinājums Gēteborgas "Lisebergas" atrakciju parkam, to bija plānots atklāt šī gada beigās, parka pārstāvis paziņoja Zviedrijas ziņu aģentūra "TT", piebilstot, ka tā celtniecība izmaksāja 1,2 miljardus kronu (10,6 miljonus dolāru).

"Liseberg" ir atrakciju parks, kas atrodas Gēteborgā un tika atvērts 1923. gadā. Tas ir lielākais atrakciju parks Skandināvijā pēc platības un apmeklētāju skaita ar aptuveni trīs miljoniem apmeklētāju gadā.