Nacisma attaisnošana? Putins vaino "iespītējušos" Poliju, kura "piespieda" Hitleru sākt pasaules karu
Putins stāsta par Polijas vainu Otrā pasaules kara izraisīšanā (foto: Scanpix / Reuters)
Pasaulē
2024. gada 9. februāris, 15:12

Nacisma attaisnošana? Putins vaino "iespītējušos" Poliju, kura "piespieda" Hitleru sākt pasaules karu

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins “intervijā” jeb drīzāk savā ierastā vēstures pārskatīšanas un ģeopolitikas lekcijā bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam Takeram Karlsonam Otrā pasaules kara izraisīšanā vainoja Poliju, kura izrādījusies “pārāk aizrāvusies” un “nepiekāpīga” nacistiskās Vācijas fīrera Ādolfa Hitlera prasībām.

Putins pastāstīja Karlsonam, ka Polija nepiekrita Hitlera prasībām "ar labu" atdot Dancigu un tādējādi viņu iespītēšanās noveda pie Hitlera uzbrukuma. "Taču poļi piespieda, viņi aizspēlējās un piespieda Hitleru sāktu Otro pasaules karu tieši ar viņiem. Kādēļ karš 1939. gada 1. septembrī sākās tieši ar Poliju? Tā izrādījās nepierunājama. Hitleram nekas cits neatlika, kā savu plānu realizācijā sākt tieši ar Poliju," Hitlera rīcību attaisnoja Putins.

Nav noslēpums, kādēļ Putins attaisno Hitlera agresiju — pats jau divus gadus lieto analoģisku argumentāciju, lai attaisnotu, kādēļ Krievija iebruka Ukrainā un joprojām turpina to postīt: Rietumi un Ukraina neizpildīja Krievijas "taisnīgās prasības" un "neatstāja citu iespēju".