Pasaulē
2024. gada 8. februāris, 06:08

VIDEO: kā aiztur narkodīlerus Viļņā: no dārga "Porsche" - ar seju sniegā

Jauns.lv

Lietuvas policija publiskojusi video, kā kaimiņvalsts galvaspilsētā veiksmīgā operācijā aizturēti narkotisko vielu izplatītāji.

Šā gada janvārī Viļņas rajona kriminālpolicijas organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas darbinieki aizturēja personas, kuras, iespējams, nelikumīgi iegādājušās apmēram 1 kg psihotropās vielas, sauktas par "kristālu". Pirmstiesas izmeklēšanas laikā arī atklātas un aizturētas personas, kuras, iespējams, izplatījušas šo psihotropo vielu.

Policija informē, ka aizturētas četras personas, no kurām, iespējams, katram ir bijis noteikts uzdevums šīs psihotropās vielas izplatīšanā. Aizdomās turamajiem piemērots soda līdzeklis - aizturēšana, ziņo Lietuvas policija.

foto: ekrānuzņēmums no video

Kratīšanas laikā pie aizdomās turamajiem atrasts un konfiscēts ap 80 000 eiro, kā arī dažādi palīglīdzekļi, kas paredzēti narkotisko un psihotropo vielu sadalīšanai un fasēšanai. Uzietas arī citas pirmstiesas izmeklēšanai vērtīgas lietas.

Izmeklēšanas dati liecina, ka psihotropās vielas tika izplatītas, pirkšanu saskaņojot populārā saziņas lietotnē internetā, kur pēdējā laikā arī tiek izplatīts lielākā daļa narkotisko un psihotropo vielu.

foto: ekrānuzņēmums no video

Lielākajā daļā gadījumu narkotiku pircējs pat nepazīst un nekad nav redzējis pārdevēju. Tiek uzskatīts, ka pircējs vienkārši pārskaita naudu un pēc tam pasūtīto narkotisko vai psihotropo vielu daudzumu paņem vietā, kas norādīta, sazinoties mobilajā lietotnē.

Aizturētajām personām par viņiem inkriminētajiem noziegumiem draud brīvības atņemšana no 10 līdz 15 gadiem.