Pasaulē
2024. gada 6. februāris, 18:11

VIDEO: ukraiņu specvienība nakts tumsā veikusi īpašu un bīstamu operāciju Melnajā jūrā pie okupētās Krimas krastiem

Jauns.lv

Ukrainas karavīri Melnajā jūrā veica īpašu operāciju ar nosaukumu "Citadele". Specvienība uzspridzināja svarīgu iebrucēju objektu, atklāj Ukrainas bruņoto spēku īpašo operāciju spēki.

"73. Jūras īpašo operāciju centra kaujinieki veica ļoti sarežģītu un efektīvu operāciju Melnajā jūrā pie okupētās Krimas krastiem, zibenīgi nostrādājot potenciālā ienaidnieka uguns zonā," teikts paziņojumā.

Saskaņā ar izlūkdienestu datiem krievi izmantojuši vienu no nelikumīgi sagrābtajām urbšanas platformām, lai uzlabotu Irānā ražotā bezpilota izlūkošanas drona "Mohajer-6" darbu. Proti, viņi uzstādīja iekārtas, kas palielina tā darbības diapazonu un rādiusu.

Ienaidnieks izmantoja šo dronu izlūkošanai un turpmākiem "Shahed" kamikadzes bezpilota lidaparātu uzbrukumiem kritiskās infrastruktūras objektiem Ukrainas dienvidos.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no ukraiņu specvienības kaujiniekiem, kurš piedalījās īpašajā un bīstamajā operācijā "Citadele".

Turklāt uz platformas ienaidnieks uzstādīja "Neva-B" radara staciju virsmas objektu noteikšanai (no motorlaivām līdz kuģiem). Ar šī radara palīdzību krievi kontrolēja situāciju Melnās jūras ziemeļrietumu daļā.

"Černomorņeftegaz" bija Ukrainas valsts naftas un gāzes kompānijas "Naftogaz Ukraini" meitasuzņēmums Krimā, taču tagad to ir pārņēmušas Krimas varas iestādes.

Ienaidnieka objektu iznīcināšana

Pēc rūpīgas plānošanas un gatavošanās 73. Jūras operāciju centra komanda sāka ienaidnieka mērķu iznīcināšanas uzdevumu.

Speciālā operācija tika veikta Krievijas aviācijas un flotes pastāvīgā patrulēšanas zonā. Naktī 73. Jūras operāciju centra laivas pietuvojās urbšanas platformai. Pēc īpašām darbībām un attīrīšanas objekts tika mīnēts.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēc objektu mīnēšanas kaujas grupa atkāpās drošā attālumā un uzspridzināja ienaidnieka mērķi.

"Kaujas grupa atkāpās drošā attālumā un uzspridzināja ienaidnieka mērķi. Rezultātā tika sagrābts svarīgs ienaidnieka aprīkojums un uzspridzināts masts ar antenu," raksta īpašo operāciju spēki.

Veiksmīgi veiktā specoperācija nodrošināja drošu kuģu kustību un ierobežoja ienaidnieka spējas Melnās jūras ziemeļrietumu daļā.