Krievijā liek slimnīcā pārbaudīt, vai aktīva vēlēšanās palīdzēt citiem nav psihiska novirze
Olga Suvorova (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 3. februāris, 04:04

Krievijā liek slimnīcā pārbaudīt, vai aktīva vēlēšanās palīdzēt citiem nav psihiska novirze

Jauns.lv

Visnotaļ savdabīgu iemeslu cilvēktiesību aizstāves nosūtīšanai uz tiesas psihiatrisko ekspertīzi atraduši Krievijas likumsargi — viņa slimīgi … cenšas palīdzēt citiem, vēsta “The Insider”.

Krievijas kustības “Mjagkaja sila” (Maigais spēks) dalībniece Olga Suvorova tika aizturēta pagājušā gada 18. decembrī Krasnojarskas lidostā pēc Krievijas prezidenta amata kandidātes Jekaterinas Duncovas iniciatīvas grupas tikšanās un apsūdzēta “melīgā nosūdzējumā” pret kādu Iekšlietu ministrijas darbinieku.

Jāpiebilst, ka drīz pēc tam Krievijas invāzijas Ukrainā kritizētāja Duncova tika diskvalificēta, kad viņas pieteikumā Centrālā vēlēšanu komisija atrada lērumu “kļūdu”, bet CVK vadītāja Ella Pamfilova pēc atteikuma vēl paņirgājoties teica Duncovai: “Jūs esat jauna sieviete, jums vēl viss priekšā.”

Decembrī Suvorovai veica ambulatoro psihiatrisko ekspertīzi, kuras slēdzienā teikts, ka viņa ir “fiksēta uz centieniem palīdzēt apkārtējiem”, “kopš skolas vecuma aktīvi piedalījās skolas sabiedriskajā dzīvē; aktīvi piedalījās reģiona sabiedriskajā dzīvē un tā ir novirze no parasta cilvēka tēla”. Pamatojoties uz šo slēdzienu, viņai noteikta 30 dienu tiesu psihiatriskā ekspertīze jau stacionārā.

Pagājušā gada oktobrī prokuratūra lūdza noteikt biedrības “Memoriāls” līdzpriekšsēdētājam Oļegam Orlovam psihiatrisko ekspertīzi sakarā ar viņa “saasināto taisnīguma sajūtu un pilnīga pašsaglabāšanās instinkta trūkumu”.