foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Medvedevs aizsapņojies par neatkarīgo Teksasas "tautas republiku" un pilsoņu karu ASV
Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2024. gada 26. janvāris, 19:24

Medvedevs aizsapņojies par neatkarīgo Teksasas "tautas republiku" un pilsoņu karu ASV

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs kārtējo reizi veltījis "laipnus vārdus" ASV un stāsta par savu nākotnes vīziju — iespējamais pilsoņu karš ASV un Teksasas atdalīšanās.

“Amerikāņu administrācija demonstrē pilnīgu nespēju tikt galā ar migrācijas krīzi, kas uzliesmojies vienā no lielākajiem ASV štatiem. Tā gubernators skaisti uzspļāva Baltā nama ar nespējīgo veci [ASV prezidentu Džo - red.] Baidenu nostājai un sāka atjaunot dzeloņstiepļu nožogojumus,” savā “Telegram” kanālā raksta Medvedevs. “Oficiālā Vašingtona, kas ar tādu apmātību atbalsta Kijivas neonacistus un, šķiet, bez tā neko vairs nepamanoša, sevi parādīja par pilnīgu impotentu iekšpolitikas jautājumos.”

It kā spogulī skatīdamies, Medvedevs apcerēja varas un tautas atrautību. “Savas bezdarbības rezultātā šī pati vara var galīgi līdz baltkvēlei novest Teksasas iedzīvotājus, kuri jau tagad nopietni aizdomājušies par atdalīšanos.” Šīs atdalīšanās mēģinājums var izraisīt asiņainu pilsoņu karu, bargi norāda Medvedevs, taču ārā izsprūk āža kāja, un viņš nenovalda savu līksmību: “Kaut gan jukas ASV rada būtiskus riskus pasaules stabilitātei, pārējā pasaule, kraukšķinot popkornu, ne bez ļauna prieka novēro par Pindostānas [krievu nicinoša iesauka ASV — red.] sliktās kaites lēkmi.”