Pasaulē
2024. gada 24. janvāris, 10:28

VIDEO: tā pēc okupantu raķešu uzbrukuma izskatās Harkivas centrs

Jauns.lv

Krievijas karaspēks 23. janvārī vēlu vakarā veica raķešu triecienu Harkivai, kas diennakts laikā bija jau trešais uzbrukums pilsētai. Ienaidnieks apšaudīja tieši pilsētas centru, mērķējot uz dzīvojamām ēkām un zinātniskās iestādes ēku.

Tā kā 23. janvāra rītā nebija laika atgūties no masveida raķešu trieciena, Harkivu ap pulksten 22:00 satricināja jauns uzbrukums. Ienaidnieks apšaudīja Kijivas un Holodnohirskas rajonus, visticamāk izmantojot S-300 no Belgorodas apgabala teritorijas.

Zināms, ka vakara trieciena rezultātā cietuši 9 cilvēki, no tiem viens bērns - 4 gadus veca meitene, viņaisniegta palīdzība uz vietas. Turklāt slimnīcā ievietoti 4 cilvēki - 2 vīrieši, 2 sievietes.

foto: Ekrānuzņēmums
Harkivā cietusi vēsturiskā arhitekta Sergeja Zagoskina ēka, kas celta gandrīz pirms 130 gadiem. Raķete trāpījusi tieši ēkas jumtā.

Pilsētā bojātas privātmājas, izglītības ēkas, biroju telpas, pasta uzņēmumi un telekomunikācijas, automašīnas, kafejnīcas, aptiekas un cita civilā infrastruktūra.

Otrais trieciens bija netālu no Blagoveščenskas katedrāles, krievi trāpīja uzreiz divām mājām, nopostot jumtu un izsitot logus.

Policija jau paziņojusi, ka 23. janvāris bijusi viena no grūtākajām dienām Harkivai kopš pilna mēroga kara sākuma. Tika nogalināti septiņi, bet ievainoti vairāk nekā 50 cilvēki.

"Viena no grūtākajām dienām pilsētai kopš 24. februāra, taču tā ir pagājusi, tāpat kā viss, kas saistīts ar (Krievijas Federāciju - red.). Mēs izturējām un stāvēsim," rakstīja Harkivas apgabala policijas priekšnieks Vladimirs Timoško.

Tikmēr vietējie mediji pamanīja, ka vakar vakarā Harkivā cietusi vēsturiskā arhitekta Sergeja Zagoskina ēka, kas celta gandrīz pirms 130 gadiem. Tā atrodas Puškinskas ielā, pašā Harkivas centrā. Ielai trāpīja 2 raķetes. Viena – tieši ēkas jumtā.