Pasaulē
2024. gada 23. janvāris, 14:52

Ziemeļkorejas jauniešiem piespriež 12 gadus katorgā par prātam neaptveramu "noziegumu"

Jauns.lv

Atbilstoši Ziemeļkorejas komunistiskā režīma centieniem turēt iedzīvotājus verdziskā paklausībā un izolācijā no apkārtējās pasaules ietekmes tiek bargi sodīti jelkādi mēģinājumi izlauzties no komunistiskā režīma “mucas ar ideoloģisko spundi” — jo īpaši, ja runa ir par nīstamajiem tautiešiem no Dienvidkorejas.

Piemēram, tiek ziņots, ka diviem 16 gadus veciem Ziemeļkorejas jauniešiem piespriests 12 gadu ieslodzījums katorgā par Dienvidkorejas filmu un mūzikas video skatīšanos, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz South and North Development (SAND) institūta informāciju. Tā rīcībā nonācis videoieraksts, kurā publiskā tiesas procesā vislabākajās rakstnieka Džordža Orvela aprakstītās totalitārās sabiedrības tradīcijās apsūdzētajiem pārmet, ka “viņi nav sapratuši savas kļūdas”.

Aizkadra balss, runājot par Dienvidkoreju, piemin “sapuvušā marionešu režīma kultūru”, kas ietekmējusi pat šos jauniešus, kuri paši kaitējuši savai nākotnei.

No Ziemeļkorejas aizbēgušie mēdz stāstīt, ka valstī ir aizliegts skatīties Dienvidkorejas filmas un klausīties viņu mūziku, un par to draud pat nāvessods.