foto: Ukrinform/Shutterstock/ Vida Press
Baltais nams: ja Kongress neapstiprinās palīdzību Ukrainai, Krievija karā uzvarēs pēc dažām nedēļām
Ukrainas armija aizvien akūtāk izjūt munīcijas deficītu.
Pasaulē
2024. gada 20. janvāris, 20:03

Baltais nams: ja Kongress neapstiprinās palīdzību Ukrainai, Krievija karā uzvarēs pēc dažām nedēļām

Jauns.lv

Baltais nama pārstāvji paziņojuši, ka gadījumā, ja Kongress nesniegs papildu palīdzību Ukrainai, Krievija karā varētu uzvarēt labākajā gadījumā dažu nedēļu vai mēnešu laikā.

Saskaņā ar "NBC News", Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans un izlūkdienesta direktore Avrila Heinza to teica trešdien tiekoties ar Kongresa līderiem.

Viņi norādīja, ka Ukraina "tuvākajās nedēļās" izsmels noteiktas pretgaisa aizsardzības un artilērijas spējas. Salivans arī uzsvēra, ka Ukrainas situācija gada gaitā kļūs vēl sarežģītāka, un nosauca konkrētus datumu diapazonus, kad Ukraina īstermiņā izsmels dažādas iespējas.

Kā vēsta kanāla avoti, Baltā nama amatpersonas "arvien vairāk satrauc izredzes, ka Baidens nespēs pildīt savu solījumu atrasties tuvu Kijevai tik daudz, cik nepieciešams".

Baltā nama amatpersonas arī sacīja kongresmeņiem, ka palīdzības trūkums Ukrainai "var mudināt citas valstis, kas paļaujas uz ASV, tostarp Japānu un Dienvidkoreju, pārdomāt savas alianses".

"Kongresa līderu divu partiju grupa vienojās, ka palīdzība Ukrainai ir nacionālās drošības prioritāte, taču atzina, ka pastāv domstarpības par to, kā rīkoties likumdošanas ceļā," teikts rakstā.