Pasaulē
2024. gada 19. janvāris, 14:38

"YouTube" nobloķē režisora Ņikitas Mihalkova skandalozo "ļauno garu izdzīšanas" kanālu

Jauns.lv

Skandalozais krievu režisors Ņikita Mihalkovs vairs nevarēs tik vienkārši izplatīt savas sazvērestības teorijas un Kremļa propagandu — video koplietošanas tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietne “YouTube” ir bloķējusi viņa kanālu “BesogonTV” par ilgstošiem noteikumu pārkāpumiem un diskriminējošiem izteikumiem.

78 gadus vecais Mihalkovs ir slavens ar savu izcili lokano mugurkaulu. Padomju laikos bija liels komunistiskās partijas priekšnieku draugs (galu galā viņa tēvs sacerēja PSRS himnas vārdus), pēdējā Padomju Savienības vadītāja Mihaila Gorbačova pārbūves laikos slavēja reformas, pašu Gorbačovu un pēla stagnācijas laikus, pirmā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina laikos slavēja Jeļcinu un pēla Gorbačova radīto “haosu”, bet kopš 2000. gada viņa pielūgsmes objekts ir Vladimirs Putins, divtik enerģiski apspļaudot Jeļcina un Gorbačova “demokrātiju”.

Taču pēdējos gados kopš Covid-19 pandēmijas laikiem un pieaugot Krievijas agresīvajai retorikai pret Rietumiem, jo īpaši kopš Krievijas invāzijas Ukrainā, Mihalkovs pārvērties par īstu kaujas vanagu, propagandējot vistrakākās sazvērestības teorijas un aktīvi atbalstos kaimiņvalsts izpostīšanu un tās iedzīvotāju slaktiņu.

Reizēm viņa paziņojumi atgādina psihiatriskā dispansera pacientu prātojumus, piemēram, kā Bils Geitss cilvēkos implantē čipus, ne sliktāk kā slavenajiem “televīzijas ākstiem” — Valsts domes deputātam un “dāņu zoofilu bordeļu apkarotājam” Aleksejam Žuravļovam vai Valsts domes deputātam un cīnītājam pret Krievijas “kolonizatoriem no Amerikas” Jevgēņijam Fjodorovam.

Pirms pāris gadiem Mihalkovs smagi pārslimoja Covid-19 un pneimoniju, pēc izveseļošanās viņa izskats šokēja sabiedrību. Taču vecie niķi nekur nav zuduši, “ļauno garu izdzinējs” darbojas tikpat enerģiski. Arī “YouTube” kanāla bloķēšana viņu nesatraucot — esot tam bijis gatavs un sen pārgājis uz Krievijas resursiem. Mihalkovs pat esot pabrīnījies, kā viņa kanāls tur tik ilgi nodzīvoja, “ņemot vērā, cik tur bija asas, neērtas un kolektīvajiem Rietumiem pat šausmīgas tēmas”.

Pēc Krievijas iebrukuma Mihalkovs par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu tika iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Viņam tika noteikts liegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. ĀM tolaik uzsvēra, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas neizprovocēto un neattaisnojamo karu Ukrainā, kur Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā ik dienas dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.