foto: AFP/Scanpix
Ukrainas droni pirmo reizi sasniedz Putina dzimto pilsētu
Bailēs no iespējamiem uzbrukumiem, Maskavas centrā ir dronu lietošanas aizlieguma zīmes
Pasaulē
2024. gada 18. janvāris, 12:52

Ukrainas droni pirmo reizi sasniedz Putina dzimto pilsētu

Jauns.lv

Pirmo reizi kopš Krievijas invāzijas Ukrainā pirms nepilniem diviem gadiem Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma bija spiesta darboties agresorvalsts prezidenta Vladimira Putina dzimtajā pilsētā Sanktpēterburgā, kas atrodas apmēram 850 kilometru attālumā no Ukrainas.

Krievijas otrās lielākās pilsētas iedzīvotāji naktī uz ceturtdienu dzirdēja spēcīgu dunoņu virs Vasiļjevska salas netālu no pilsētas centra, bet Sanktpēterburgas Pulkovas lidosta bija spiesta uz laiku apturēt darbību. Sanktpēterburgas gubernators Aleksandrs Beglovs paziņoja, ka uzbrukumā neviens nav cietis.

“Telegram” kanāls “Astra” vēstīja, ka drons nokritis netālu no Sanktpēterburgas naftas termināļa. Savukārt kanāls "Shot" ziņo, ka drons nesa apmēram 3 kg sprāgstvielu un tā atlūzas atrastas 5 kilometru attālumā no termināļa Somu līcī.

Šī naftas termināļa līdzīpašnieks Mihails Skigins laikrakstam "Kommersant" apgalvoja, ka ukraiņu dronu mērķis bija tieši viņa uzņēmums, un pateicās Krievijas Aizsardzības ministrijai un Putinam personiski par "zibenīgu pretgaisa aizsardzības sistēmas darbu".

Savukārt Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins ceturtdien paziņoja, ka vēl viens drons tika pārtverts pie Podoļskas pilsētas apmēram 50 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas. Vietējie iedzīvotāji ziņojuši par sprādzienu. Kanāls "Shot" ziņo, ka Vnukovas lidosta uz laiku pārtrauca darbu un reisus noviza uz Šeremetjevas lidostu. Nedaudz vēlāk ziņoja par Vnukovas darba atjaunošanu, taču šoreiz uz laiku darbu pārtrauca jau Šeremetjeva.