foto: Erich Schmidt/Scanpix
Anglijas mežā atrasti septiņi milzu bruņurupuču līķi
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2024. gada 17. janvāris, 11:13

Anglijas mežā atrasti septiņi milzu bruņurupuču līķi

Jauns.lv

Devonā, Apvienotajā Karalistē, Nacionālā fonda īpašumā esošajā mežā, atrasti vairāki beigti milzu bruņurupuči.

Devonas un Kornvolas policija pavēstīja, ka septiņi beigti bruņurupuči tika atrasti Ešklītas mežā uz ziemeļiem no Ekseteras.

Divi bruņurupuči tika atrasti 8. janvārī, bet vēl pieci tika atrasti netālu piektdien, norādīja policisti.

Nacionālais fonds paziņoja, ka tā cilvēki bija šausmās, kad dzīvnieki tika atrasti, un ikvienam, kam ir jebkāda informācija, jāsazinās ar policiju.

Dienesti norādīja, ka, domājams, tie ir Aldabras milzu bruņurupuči, kurus Starptautiskā dabas aizsardzības savienība ir klasificējusi kā aizsargājamus.

Policija paziņoja, ka tiek veikta izmeklēšana, lai identificētu īpašniekus un noskaidrotu apstākļus, kas saistīti ar dzīvnieku nāvi un to ķermeņu izmešanu mežā.

Aldabras bruņurupuči kopā ar saviem attālajiem radiniekiem Galapagu milzu bruņurupučiem ir lielākās bruņurupuču sugas pasaulē. Tie var nodzīvot vairāk nekā 150 gadus, un dažu bruņurupuču garums pārsniedz vienu metru. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība šo sugu ir klasificējusi kā aizsargājamu. Tie tiek turēti vairākos savvaļas dabas parkos Apvienotajā Karalistē, kā arī privātās kolekcijās.

Vietējais iedzīvotājs Pīters Labdons regulāri apmeklē mežu, lai tur pasportotu, un teica: "Ņemot vērā to, cik ilgi viņi var dzīvot, tas ir briesmīgs apkaunojums".

Inspektors Marks Artūrs sacīja: "Mēs lūdzam sabiedrības locekļus sniegt informāciju, lai mēģinātu noskaidrot šī atraduma apstākļus un identificēt vainīgos. Mēs arī vēlētos uzklausīt ikvienu, kurš nesen ir iegādājies milzu bruņurupuci šajā apgabalā vai zina kādu, kam parasti ir daudz bruņurupuču, bet tagad to ir mazāk."