Ar "krievu deportācijām" Baltijas valstis apdraud Krievijas drošību, paziņo Putins
Vladimirs Putins stāsta municipālajiem vadītājiem par "krievu izmešanu" (foto: Scanpix/AP)
Pasaulē
2024. gada 16. janvāris, 21:26

Ar "krievu deportācijām" Baltijas valstis apdraud Krievijas drošību, paziņo Putins

Jauns.lv

Krievu deportācija no Baltijas valstīm vistiešākajā veidā skar Krievijas drošību, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Tas, kas pašlaik notiek Latvijā, citās Baltijas republikās, kad krievu ļaudis vienkārši izmet aiz robežas, saprotiet, tās taču ir ļoti nopietnas lietas, kas tieši skar mūsu valsts drošību,” paziņoja Putins, tiekoties ar municipālo veidojumu vadītājiem Viskrievijas municipālajā forumā “Mazā dzimtene — Krievijas spēks”.

Pagājušajā nedēļā Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova Latvijas politiku saistībā ar latviešu valodu nezinošo Krievijas pilsoņu iespējamo izraidīšanu pielīdzināja nacistu veikumam Ādolfa Hitlera vadītajā Trešajā reihā.

Viņa uzbūra šaušalīgi necilvēcīgu ainu par apstākļiem, kādos nākas dzīvot Krievijas pilsoņiem Latvijā. "Šiem cilvēkiem jau ir atņemtas tiesības uz minimālajām sociālajām paketēm, bezmaksas medicīniskajiem pakalpojumiem Latvijas teritorijā, tas vienkārši ir tas, ko nacisti un fašisti pastrādāja pret nacionālajām grupām, noteiktu ticību un reliģiju pārstāvjiem trīsdesmitajos gados Rietumeiropā. Tad viņi izdomāja geto, proti, apmetnes, uz kurām saveda cilvēkus, viņiem ierobežoja visas iespējamās tiesības, pašlaik šīs prakses tiek īstenotas jaunā hibrīda variantā, bet būtība ir viena un tā pati — cilvēku segregācija pēc tautības, citas nav.”