foto: Kommersant/ Vida Press
Medvedevs apvainojies par atbildes triecienu ideju un atkal draud ar kodolraķetēm
Dmitrijs Medvedevs "kaujas vanaga" lomā
Pasaulē
2024. gada 11. janvāris, 18:53

Medvedevs apvainojies par atbildes triecienu ideju un atkal draud ar kodolraķetēm

Jauns.lv

Krievijas eksprezidentam Dmitrijam Medvedevam patīk raķeštriecieni pa Ukrainas pilsētām, bet galīgi nepatīk atbildes triecienu saņemšanas iespēja pa raķešu palaišanas iekārtām pašas Krievijas teritorijā, un viņš ar lamām atkal izvilcis iemīļoto argumentu — kodolrungu.

“Kaut kādi atsevišķi debili karotāji no Banderostānas aizrunājušies tiktāl, ka labākā metode cīņā ar Krieviju — ar Rietumu piešķirtajām tālas darbības raķetēm iznīcināt mūsu palaišanas iekārtas visā Krievijas teritorijā. Ko tas nozīmē? Tikai vienu — viņi riskē uzrauties uz Krievijas valsts politikas kodolatturēšanas jomā 19. punkta darbību: “d) agresija pret Krievijas Federāciju, pielietojot parastos ieročus, kad tiek apdraudēta pati valsts pastāvēšana”. Tās nav nekādas tiesības uz pašaizsardzību, bet tiešs un acīmredzams pamatojums, lai mēs pret šādu valsti pielietotu kodolieročus.”

Medvedeva loģika ir vienkārša: viņš drīkst sist, bet tiklīdz saņem pretī, tā histērija ar lamām. “Par to ir jāatceras visiem Hitlera, Musolini, Petēna un pārējo mantiniekiem pašreizējā Eiropā.”

Petēna pieminēšana nav nejauša. Medvedevam nesen bija publiska lēkme pēc tam, kad Francija atteicās nosodīt ukraiņu prettriecienus Krievijas pilsētai Belgorodai. Toreiz Medvedevs sev ierastā “vārtrūmes diplomātijas” stilā visus frančus nolamāja par “pid**iem”.