foto: REUTERS/SCANPIX
Pentagona vadītājam, par kura hospitalizāciju Baltajā namā nezināja četras dienas, diagnosticē vēzi
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.
Pasaulē
2024. gada 9. janvāris, 22:22

Pentagona vadītājam, par kura hospitalizāciju Baltajā namā nezināja četras dienas, diagnosticē vēzi

Jauns.lv

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins veic ārstēšanos pret prostatas vēzi, teikts Valtera Rīda Nacionālā militārmedicīnas centra paziņojumā, ko citē CNN.

Iesniegumā tiek precizēts, ka prostatas vēzi Ostinam atklāja decembra sākumā, bet 22. decembrī viņš pārcieta "minimāli invazīvu ķirurģisku procedūru" ar nosaukumu prostatektomija. Ārsti ziņo, ka Ostins atradies vispārējā narkozē un nākamajā rītā atgriezies mājās.

Prostatas vēzis, kā izriet no mediķu paziņojuma, Pentagona vadītājam konstatēts agrīnā stadijā, prognozi viņi dēvē par "izcilu".

Kā norāda CNN, no iepriekšējiem ziņojumiem par Ostina hospitalizāciju nebija skaidrs, ka operācijas laikā viņš atradies narkozē.

1. janvāra vakarā Pentagona vadītājs nonāca slimnīcā. Četru dienu laikā par to nav zinājusi ne viņa vietniece, kas uzņēmusies daļu no viņa pienākumiem, ne Baltais nams, ne ASV prezidents Džo Baidens.

Publiska informācija par Ostina hospitalizāciju kļuva tikai 5. janvārī, kad Pentagons nāca klajā ar paziņojumu, kurā bija teikts, ka ministrs atrodas slimnīcā ar sarežģījumiem pēc plānveida operācijas, bet jau atveseļojas un drīz ķersies pie savu pienākumu pildīšanas. Pēc tam Republikāņu partijas pārstāvji kritizēja Pentagona necaurspīdīgumu un pieprasīja paskaidrojumus no tā vadītāja.

Pats Ostins 6. janvārī pateicās ārstiem, kas viņu ārstēja slimnīcā, kā arī apliecināja, ka izprot "masu mediju satraukumu par caurspīdīgumu", un atzina, ka "varētu strādāt labāk, nodrošinot pienācīgu sabiedrības informēšanu".