foto: imago images/Hoch Zwei Stock/Angerer
Plāno atvaļinājumu apdomīgi! Slavenākās tūristu vietas, kuras 2024. gadā nebūs iespējams apskatīt
Pergamona muzejs Bērlīnē.
Pasaulē
2024. gada 9. janvāris, 05:43

Plāno atvaļinājumu apdomīgi! Slavenākās tūristu vietas, kuras 2024. gadā nebūs iespējams apskatīt

Jauns.lv

Nu jau pērnais 2023. gads bija veltīts tam, lai atgūtu zaudēto laiku. Pēc Covid-19 pandēmijas tūristi pārpludināja Eiropas lielākās pilsētas un Amerikas nacionālos parkus. Tomēr ne visi tūristu iecienītie galamērķi spēja izturēt pandēmijas spiedienu.

Kopš Covid-19 pandēmijas pasaule ir ļoti mainījusies. Daudzi uzņēmumi tika slēgti, jo cilvēki pārgāja uz attālinātu darbu, un ne visi tūrisma objekti spēja pārdzīvot šo attālināto periodu.

Portāls jauns.lv piedāvā sarakstu ar vietām, kuras 2024. gadā nebūs iespējams apmeklēt.

Pompidū centrs Parīzē slēgts līdz 2030. gadam

foto: imago images/Future Image
Pompidū centrs Parīzē.

Lai gan Parīzes muzejs no iekšpuses uz āru joprojām izskatās šokējoši moderns, Pompidū centram patiesībā rit jau sestā desmitgade. Pēc vasaras olimpiskajām spēlēm Francijas galvaspilsētā, šovasar Pompidū centrs dosies pelnītā atpūtā. Tās laikā muzejs piedzīvos vērienīgas pārmaiņas 260 miljonus eiro vērtībā.

Muzejs būs slēgts līdz 2030. gadam. Tikmēr Pompidū māsas muzeja Briselē būvniecība ir uzsākta, un paredzamais atklāšanas datums ir 2025. gads.

Pasaulē labākais restorāns Kopenhāgenā "pakar priekšautus"

foto: AFP/Scanpix
Restorāns "Noma" Kopenhāgenā.

Kopenhāgenas restorāns "Noma", kas popularizēja jauno ziemeļvalstu virtuvi, savus pēdējos klientus apkalpos 2024. gadā. Tomēr tas nepazudīs pilnībā.

2025. gadā Noma atsāks darbību kā "novatoriska izmēģinājumu virtuve, kas veltīta pārtikas inovāciju darbam un jaunu garšu attīstīšanai", teikts paziņojumā tās tīmekļa vietnē.

Pēc 35 gadiem no skatītājiem atvadās "Operas spoks"

foto: dpa/picture-alliance
Mūzikla "Operas spoks" izkārtne.

Pēc 35 gadiem un gandrīz 14 000 izrādēm 2023. gadā uz Ņujorkas skatuves pēdējo reizi uzstāsies ikoniskais mūzikls "Operas spoks".

Tas aizgāja pensijā ar godu, kļūstot par Brodvejas visilgāk spēlēto izrādi, apsteidzot citus populārus mūziklus, piemēram, "Kaķi", "Nejaukie" un "A Chorus Line".

Pergamona muzejs Berlīnē piedzīvos modernizāciju

foto: imago images/Hoch Zwei Stock/Angerer
Pergamona muzejs Bērlīnē.

Pergamona muzejs, kurā atrodas pasaulslavenie Ištara vārti, ir daļa no Berlīnes Muzeju salas kompleksa, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Muzejs būs slēgts līdz 2027. gadam, jo tiek īstenots vērienīgs modernizācijas projekts, kura ietvaros tiks izveidota jauna centrālā gājēju zona, paplašinātas izstāžu zāles u. c.

Parīzes Dievmātes katedrāle beidzot vērs savas durvis

foto: HOUPLINE-RENARD/SIPA
Svētās Dievmātes katedrāle Parīzē.

2019. gadā pasaule šausmās vēroja, kā Parīzes Dievmātes katedrāle aizdegās, un populārās ikonas atjaunošanai ātri vien tika savākti nepieciešamie ziedojumi.

Francijas prezidents Emanuels Makrons sākotnēji atbalstīja slavenās baznīcas modernāku pārbūvi, taču uzvarēja tradicionālisti, un 850 gadus vecais apskates objekts tiks atjaunots tā sākotnējā izskatā.

Leonardo da Vinči vīna dārzu nopērk miljardieris

Pusgadsimtu tas bija tūristu galamērķis, taču miljardieris ir pārņēmis Leonardo da Vinči Itālijas vīna dārzu privātīpašumā.

Franču miljardieris Bernārs Arno, luksusa konglomerāta LVMH izpilddirektors, Milānas īpašumu iegādājās 2022. gada decembrī un nav sniedzis nekādus paziņojumus par to, kad - un vai vispār - ceļotāji to varēs apmeklēt.

Pat ja bijušais da Vinči īpašums nav pieejams publiskai apskatei, daudzi no viņa slavenākajiem mākslas darbiem joprojām ir pieejami. Uffizi galerijā Florencē ir apskatāmas vairākas gleznas, tostarp pašportrets, "Pēdējais vakars" atrodas Santa Maria delle Grazie baznīcā Milānā, bet "Vitruvija cilvēks" - Galleria dell'Accademia Venēcijā.

Parīzes Dievmātes katedrāli plānots atvērt 2024. gada decembrī.