foto: REUTERS/SCANPIX
"Mossad" šefs dod mājienu, ka "Hamas" līdera likvidācijā Beirūtā roku pielikusi Izraēla
"Mossad" šefs Davids Barnea
Pasaulē
2024. gada 3. janvāris, 18:38

"Mossad" šefs dod mājienu, ka "Hamas" līdera likvidācijā Beirūtā roku pielikusi Izraēla

Jauns.lv/LETA

Izraēliešu izlūkdienesta "Mossad" šefs Dāvids Barnea trešdien ļāvis noprast, ka aiz palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamas" politbiroja priekšsēdētāja vietnieka Saleha Aruri likvidācijas stāv Izraēla, vēsta laikraksts "Jerusalem Post".

Kā ziņots, Aruri tika likvidēts otrdienas vakarā lidrobota triecienā "Hamas" birojam vienā no Beirūtas priekšpilsētām, ko kontrolē šiītu bruņotais grupējums "Hezbollah". Sprādzienā tika nogalināti septiņi cilvēki, tajā skaitā divi "Hamas" militārā spārna komandieri.

Izraēla līdz šim atbildību par šo uzbrukumu nav uzņēmusies.

"Ikvienai arābu mātei jāzina, ka gadījumā, ja viņas dēls bija 7.oktobra slaktiņa līdzdalībnieks, viņa asinis ir uz paša rokām," Barnea teikto kādreizējā "Mossad" vadītāja Zvi Zamira bērēs citē "Jerusalem Post". Laikraksts viņa izteikumus vērtē kā "nepārprotamu norādi" uz Izraēlas iesaisti Aruri likvidācijā, lai gan vārdā teroristu vadoni Barnea nav minējis.

Laikraksts Barnea izteikumus novērtējis arī kā pārsteidzošus.

"Mossad" šefs arī paudis apņēmību "noslēgt rēķinus" ar "Hamas" kaujiniekiem, kas piedalījušies 7.oktobra slaktiņā, un ar grupējuma vadoņiem. "Tas prasīs laiku, tieši tāpat kā pēc Minhenes slaktiņa, taču mēs viņus atradīsim, lai kur tie atrastos," uzsvēra Barnea.

Minhenes slaktiņš bija palestīniešu terora akts 1972. gada vasaras olimpisko spēļu laikā, kas bija vērsts pret Izraēlas sportistiem. 5. septembrī 8 palestīniešu teroristu grupa iebruka olimpisko spēļu ciematā un sagrāba par ķīlniekiem 11 Izraēlas sportistus, trenerus un oficiālās amatpersonas. Vēlāk visi 11 sportisti un 1 policijas darbinieks gāja bojā. 5 no 8 teroristiem tika nogalināti neveiksmīgajā policijas veiktajā glābšanas mēģinājumā. Izraēlas valdība pilnvaroja "Mossad" atrast un likvidēt terora aktā iesaistītās personas.