foto: REUTERS/SCANPIX
Sunaks: Lielbritānija būs stingri kopā ar Ukrainu
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks.
Pasaulē
2024. gada 2. janvāris, 20:37

Sunaks: Lielbritānija būs stingri kopā ar Ukrainu

Jauns.lv/LETA

Lielbritānija "turpinās būt stingri kopā ar Ukrainu, tai cīnoties pret agresiju un okupāciju", telefonsarunā Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim apliecināja Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks.

"Premjerministrs izklāstīja Lielbritānijas valdības darba gaitu, lai sniegtu militāro un diplomātisko atbalstu Ukrainai, arī nodrošinot tālākas letālās palīdzības piegādes," teikts Dauningstrītas paziņojumā.

Telefonsarunas gaitā Sunaks izteica līdzjūtību saistībā ar ukraiņu nogalināšanu un ievainošanu "barbariskajos krievu gaisa triecienos Ziemassvētku laikā".

"Līderi arī runāja par neseno konflikta attīstību, arī progresu Melnajā jūrā un Ukrainas pretgaisa aizsardzības panākumiem, ko stiprinājušas Apvienotās Karalistes piegādātās raķetes "zeme-gaiss"," norādīja pārstāvis sakariem ar presi.

Lielbritānijas valdība pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka piegādās Ukrainai vēl aptuveni 200 pretgaisa aizsardzības raķetes.

Ar šīm raķetēm tiks atjaunoti britu dāvināto pretgaisa aizsardzības sistēmu munīcijas krājumi. Šīs sistēmas ar "ārkārtīgu precizitāti" spēj notriekt krievu raķetes un dronus, norādīja Aizsardzības ministrija.