foto: Bernard Patrick/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Pasaulē pirmā sieviete, kuras bagātība pārsniegusi 100 miljardus dolāru. Kas viņa ir?
Fransuāza Betenkūra Maijersa.
Pasaulē
2023. gada 29. decembris, 11:34

Pasaulē pirmā sieviete, kuras bagātība pārsniegusi 100 miljardus dolāru. Kas viņa ir?

Jauns.lv

Kosmētikas uzņēmuma "L'Oréal" dibinātāja mazmeita, Francijas kosmētikas kompānijas direktoru padomes priekšsēdētāja vietniece Fransuāza Betenkūra Maijersa kļuvusi par pirmo sievieti pasaulē, kuras bagātība pārsniegusi 100 miljardus dolāru. Tā ziņo "Bloomberg".

Pēc "Bloomberg" miljardieru indeksa datiem, 28. decembrī viņas bagātība pieauga līdz 100,2 miljardiem dolāru. Tas notika uz "L'Oréal" akciju rekordvērtības fona.

Fransuāzai Betenkūrai Maijersai kopā ar ģimeni pieder 33% kompānijas akciju.

"Bloomberg" norāda, ka Betenkūras Maijersas stāvoklis joprojām ir ievērojami mazāks, salīdzinot ar viņas tautieti - Bernāru Ārno - pasaulē lielākā luksusa preču uzņēmuma LVMH "Moët", "Hennessy", "Louis Vuitton" dibinātājs, priekšsēdētājs un izpilddirektors. Viņa bagātību "Bloomberg" lēš 179,4 miljardu dolāru apmērā.

Kosmētikas kompāniju "L'Oréal" 1909. gadā dibināja Eižēns Šuellers. Fransuāza Betenkūra Maijersa kļuva bagāta pēc mātes Liliānas Betenkūras nāves.

Jau 2018. gadā Fransuāza un viņas ģimene ierindojās 18. vietā pasaules bagātāko cilvēku topā pēc "Forbes" versijas ar 42,2 miljardiem dolāru. Tajā pašā laikā kompānija uzrādīja labāko pārdošanas pieaugumu vairāk nekā desmit gadu laikā, kā rezultātā līdz 2019. gadam Betenkūra Maijersa palielināja savu bagātību par 7,1 miljardu.

2023. gadā "Forbes" Betenkūras Maijersas bagātību vērtēja 99,9 miljardu dolāru apmērā.

70 gadus vecā Fransuāza Betenkūra Maijersa ir franču uzņēmēja, filantrope, rakstniece, miljardiere mantiniece un bagātākā sieviete pasauē.