foto: IMAGO/SNA
Vēl vienam bijušajam Krievijas ministram turpmākie gadi būs jāpavada aiz restēm
Mihails Abizovs noklausās spriedumu.
Pasaulē
2023. gada 21. decembris, 21:15

Vēl vienam bijušajam Krievijas ministram turpmākie gadi būs jāpavada aiz restēm

Jauns.lv

Maskavas tiesa ceturtdien piespriedusi Krievijas ministram atvērtās valdības jautājumos Mihailam Abizovam piespriedusi 12 gadu ieslodzījumu stingra režīma kolonijā, kā arī 80 miljonu rubļu (780 tūkstoši eiro) naudas sodu.

Viņš vainots noziedzīga grupējuma izveidē, nelikumīgā uzņēmējdarbībā un naudas atmazgāšanā.

Abizovs bija ministrs no 2012. līdz 2018. gadam, bet 2019. gadā viņu arestēja, apsūdzot mantas izzagšanā un lielu naudas summu izvešanā uz ārzemēm. Prokuratūra paziņoja, ka eksministrs ar 11 citiem cilvēkiem šajā laikā nozaga divu enerģijas kompāniju līdzekļus 4 miljardu rubļu (vairāk nekā 39 miljonu eiro) apmērā. Prokuratūra viņam bija pieprasījusi 19,5 gadu ieslodzījumu kolonijā.

Līdz šim augstākā ranga aiz restēm nokļuvusī Krievijas amatpersona bija ekonomikas ministrs Aleksejs Uļukajevs ieņēma ministra amatu no 2013. gada, līdz 2016. gada novembrī viņu aizturēja, saņemot divus miljonus dolāru lielu kukuli no “Rosņeftj” vadītāja Igora Sečina. Tiesa eksministram piesprieda astoņus gadus nebrīvē un 130 miljonu rubļu (1,3 miljoni eiro) naudassodu, pērn maijā viņu atbrīvoja pirms termiņa.