Pasaulē
2023. gada 21. decembris, 20:12

“Paldies” hutiešiem! IKEA brīdina par piegāžu aizkavēšanos

Jauns.lv

Zviedrijas mājas interjera preču tirgotājs IKEA prognozē piegāžu kavēšanos un brīdina par vairāku produktu iespējamo trūkumu veikalos sakarā ar Jemenas hutiešu uzbrukumiem kuģiem Sarkanajā jūrā, vēsta CNN.

Kompānija apsola veikt visus iespējamos pasākumus, lai nodrošinātu darbinieku drošību un sadarbību ar transporta partneriem, vienlaikus izskatot piegāžu maršrutu maiņas iespēju.

Iepriekš pasaules vadošā kravu pārvadātāja, Dānijas kompānija “Maersk” apturēja darbību Sarkanajā jūrā pēc 15. decembra teroristu raķešuzbrukuma konteineru kuģim “Maersk Gibraltar”. Pēc tam ASV paziņoja par starptautiskās misijas izveidi drošas satiksmes nodrošināšanai Sarkanajā jūrā, savukārt hutieši solīja uzbrukt šīs koalīcijas dalībvalstu kuģiem.

Irānas atbalstītie hutieši uzbrūk kuģiem Sarkanā jūrā, atriebjoties par Izraēlas ofensīvu Gazas joslā pret palestīniešu teroristu organizāciju “Hamas”, kas 7. oktobrī iebruka Izraēlā, nogalinot apmēram 1200 izraēliešus un sagrābjot vairākus simtus ķīlnieku, kuru liela daļa joprojām nav atbrīvota.

Pateicoties Suecas kanālam, kas to savieno ar Vidusjūru, Sarkanā jūra ir viens no pasaules vissvarīgākajiem jūras tirdzniecības ceļiem.