foto: Vida Press
Krievijā sāk vervēt HIV slimniekus karam Ukrainā
Krievijas karavīri. Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2023. gada 19. decembris, 12:48

Krievijā sāk vervēt HIV slimniekus karam Ukrainā

Jauns.lv

Krievijas privātā militārā kompānija "Redut", kas pakļauta Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenajai pārvaldei, ir sākusi vervēt HIV pozitīvus algotņus karam Ukrainā, atsaucoties uz ukraiņu mediju "Ukrainska Pravda”, raksta Sargs.lv.

Vervētāji Krievijas sociālajos plašsaziņas līdzekļos ir sākuši publicēt paziņojumus, ka uzņems vīriešus ar HIV un hepatītu. Līgumi ar viņiem tiktu slēgti uz sešiem mēnešiem, alga ir 230 000 rubļu (2542 ASV dolāri), un pastāv iespēja saņemt arī prēmijas.

Uz sludinājumu atsaucās kāds žurnālists, kurš iepazīstināja ar sevi kā cilvēku ar HIV, kurš vēlas doties karā. Rekrutētājs viņu informēja, ka jebkurš līgums tiks slēgts ar privāto militāro kompāniju "Redut".

Viņš precizēja, ka brīvprātīgajam ar HIV ir jāņem līdzi antiretrovirālās terapijas zāles: "Mēs jums nodrošināsim tikai to, ar ko jūs cīnīsieties. Jums būs jāpērk medikamenti Doņeckā, mēs tos nepiegādāsim."

HIV pozitīvie un hepatīta pacienti nevar oficiāli noslēgt līgumu ar Krievijas Federācijas Aizsardzības ministriju, tāpēc Krievija ir ar šādu soli var apiet noteikumus.