Ukraiņu puika ar apdeguma masku

Astoņus gadus vecais Romāns Oleksivs ir uzreiz atpazīstams starp bērniem Ļvovas skolas gaiteņos, jo Krievijas armijas raķetes triecienā gūto apdegumu ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 18. decembris, 13:06

FOTO: ukraiņu puika brīnumaini atlabis pēc smagiem apdegumiem krievu raķetes sprādzienā

Jauns.lv

Astoņus gadus vecais Romāns Oleksivs ir uzreiz atpazīstams starp bērniem Ļvovas skolas gaiteņos, jo Krievijas armijas raķetes triecienā gūto apdegumu dēļ viņš valkā zilu masku uz balvas un speciālus cimdus uz rokām.  Pēc smagajiem ievainojumiem un atlabšanas Romāns ir atgriezies skolā Ukrainas rietumu pilsētā Ļvovā un atsācis deju nodarbības, vēsta “Reuters”.  Romāns ir piedzīvojis brīnumainu atlabšanu no dzīvībai bīstamiem apdegumiem un galvas šķembām.

Romāns kopā ar mammu bija devies uz vizīti pie ārsta, kad Krievijas armijas spārnotā raķete trāpīja Vinnicas pilsētā centrālajā slimnīcā. Tas notika vēl 2022. gada jūlijā, un tolaik bija viens no nāvējošākajiem Krievijas raķešu uzbrukumiem civiliedzīvotājiem kopš Ukrainā sākās karš. Šajā uzbrukumā bojā gāja 28 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Viņu vidū bija arī Romāna mamma, savukārt pats Romāns guva šrapneļa brūces, rokas lūzumu un vairāk nekā 45% ķermeņa apdegumus. Pēc tam, kad Ļvovas mediķi viņu stabilizēja, viņš tika nosūtīts uz apdegumu nodaļu Drēzdenē, Vācijā, kur viņš atlabstot pavadīja gandrīz gadu. Romānam tur tika veiktas vairāk nekā 30 operācijas.

Tagad viņš ir atgriezies Ļvovā, un, lai gan viņam regulāri jāatgriežas Drēzdenē, lai ārstētos, Romāns ar tēva Jaroslava palīdzību ir sācis atgriezties ikdienas dzīvē. "Mēs nezinājām, vai viņš spēs staigāt, kustināt roku vai pirkstus," “Reuters” žurnālistiem atklāja Jaroslavs. Viņš arī paskaidroja, ka viņa dēls vēl nav tādā stāvoklī, lai runātu ar medijiem.

foto: SCANPIX/Reuters
Romāns atgriezies arī dejošanā.

"Bet, pateicoties mediķu darbam, Romāna darbam, viņa pārcilvēciskajām pūlēm… Tas viss mums pavēra durvis atgriezties pie dejošanas, pie mūzikas instrumentu spēles," lepnumu par dēlu Romānu neslēpj Jaroslavs.