foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas skolēnus iesaka vest patriotisma ekskursijās uz sagrauto Mariupoli
Atvedot Krievijas skolniekus uz Mariupoli, patriotiskie audzinātāji varēs parādīt teātra drupas kā krievu kaujas slavas piemēru – šeit pērn okupantu raķete nogalināja ap 600 cilvēku. Tagad krievi gan teātri būvē par jaunu, turpat uz līķiem.
Pasaulē
2023. gada 18. decembris, 06:27

Krievijas skolēnus iesaka vest patriotisma ekskursijās uz sagrauto Mariupoli

Jauns.lv/LETA

Krievijas Valsts domes tūrisma komitejas deputāti iesaka patriotiskās audzināšanas nolūkā skolēnus un studentus vest uz kaujas slavas pilsētām, tostarp okupētajā Ukrainā.

Deputāti aicina Izglītības ministriju veidot patriotiskā tūrisma programmu, iekļaujot, piemēram, Kursku, Voroņežu, nez kāpēc Vladivostoku, kuru Otrais pasaules karš nesasniedza, un – Mariupoli un Melitopoli Ukrainā.

Sagrautās Mariupoles gadījumā krievu skolēniem tiešām varētu rādīt gandrīz vai neticamas varonības piemēru. Mariupoles aizstāvēšanas kauja pērn ilga gandrīz trīs mēnešus. Pēdējā ukraiņu frontes līnija bija metalurģijas kombināts “Azovstaļ”, kur pagājušā gada maija sākumā atradās ap 2000 karavīru. Ļoti daudzi bija ievainoti, trūka munīcijas, un šajā situācijā varonīgie cīnītāji piekrita padoties.

Okupanti pilsētā sagrāva līdz 90% daudzdzīvokļu ēku un līdz 60% privātmāju – arī šo “sasniegumu” varētu rādīt Krievijas skolēniem.