foto: IMAGO/SNA/Scanpix
Krievijā plāno sodīt par bezbērnu propagandu
Jauno paaudzi Krievijā jau laikus gatavo nāvei karā.
Pasaulē
2023. gada 13. decembris, 05:40

Krievijā plāno sodīt par bezbērnu propagandu

Jauns.lv

Krievijas Valsts dome gatavo likumprojektu, lai aizliegtu “bezbērnu dzīvesveida propagandu”.

To intervijā “RIA Novosti” apliecinājusi Valsts domes tradicionālo vērtību aizsardzības darba grupas pārstāve Irina Filatova. “Iniciatīva radusi atbalstu virknē federālo iestāžu. Šodien (11. decembrī – Red.) likumprojektu apsprieda Sabiedriskajā palātā, kur tas arī atbalstīts,” klāsta Filatova.

Viņa mierina, ka personiskos uzskatus tas neskars, bet tikai “destruktīvu propaganda informatīvajā telpā”. Vietā gan atgādināt, ka Krievijā arestēts un sodīts ne viens vien “noziedznieks”, kurš privātā sarunā, piemēram, nosodījis karu pret Ukrainu.

Līdzīgu likumprojektu pērn rudenī jau iesniedza baškīru deputāti, kas apzinātu bezbērnu dzīvesveidu nosausa par “aizrobežu ideoloģiju” un tās piekritējus vainoja demogrāfiskā lejupslīdē un “tradicionālo vērtību” graušanā.

Šā gada februārī Baškortostānas Likumdošanas sapulces deputāti un Valsts domes deputāte Elvīra Aitkulova iesniedza apakšpalātai likumprojektu par “childfree” dzīvesveida propagandas aizliegumu, to pielīdzinot LGBT aģitācijai. To, ka Krievijas uzsāktais karš iedzinis nāvē arī daudzus jaunus vīriešus, “ģimenes vērtību” aizstāvji izliekas nemanām.