foto: REUTERS/SCANPIX
Cietumā pabijušais eksministrs iesaka tērēties ēšanai
Pasaulē
2023. gada 9. decembris, 07:58

Cietumā pabijušais eksministrs iesaka tērēties ēšanai

Jauns.lv

Piecus gadus cietumā “atsēdējušais” Krievijas bijušais ekonomiskās attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs tautiešiem ieteicis ēst vairāk.

“Tas, ko apēdi, ir tavs,” Ulukajevs aicina tērēt naudu vēderpriekiem. Savās atziņās viņš dalījies intervijā Katrīnai Gordejevai “YouTube” kanālā “Skaži Gordejevoj”. Pēc Ulukajeva vārdiem, pašreizējā situācijā krāt naudu nav adekvāta rīcība.

Eksministrs atzinis, ka cietumā krietni zaudējis svaru: “Es novājēju – mīnus 20 kilogramu! Mazlietiņ pieņēmos uzreiz [pēc atbrīvošanas], bet mīnus 20 joprojām ir.” Viņš klāsta, ka cietums ļoti nāk par labu organismam, jo nav pieejams alkohols un neveselīgs ēdiens, pieradina pie disciplīnas ar astoņām stundām miegam pēc režīma.

Tikmēr Krievijas iedzīvotāji tiešām vairāk tērē pārtikai, kas gan nenozīmē, ka ēd vairāk, vienkārši pieaug cenas. Ja 2021. gadā alga neļāva segt ikdienas vajadzības 25% aptaujāto, tad šogad jau 45 procentiem.

Ulukajevs ieņēma ministra amatu no 2013. gada, līdz 2016. gada novembrī viņu aizturēja, saņemot divus miljonus dolāru lielu kukuli no “Rosņeftj” vadītāja Igora Sečina. Tiesa eksministram piesprieda astoņus gadus nebrīvē un 130 miljonu rubļu (1,3 miljoni eiro) naudassodu, pērn maijā viņu atbrīvoja pirms termiņa.