Pasaulē
2023. gada 30. novembris, 12:43

Izraēla un "Hamas" pagarina pamieru; teroristi gan mierā neliekas

Jauns.lv/LETA

Pamiers starp Izraēlu un "Hamās" turpināsies, ceturtdien īsi pirms pamiera termiņa beigām apliecināja abu pušu pārstāvji, tiesa, oficiālās vienošanās detaļas pagaidām nav skaidri zināmas. Par spīti tam, palestīniešu teroristi sarīkoja kārtējo asiņaino uzbrukumu Izraēlā.

"Ņemot vērā vidutāju centienus, lai tiktu turpināts ķīlnieku atbrīvošanas process, un atbilstoši vienošanās bāzes nosacījumiem, operacionālā pauze turpināsies," apliecināja Izraēlas armija.

"Hamas" savukārt apliecināja, ka ir vienošanās "pagarināt pamieru uz septīto dienu", arī tuvākas detaļas neatklājot.

Izraēlas un "Hamas" pamiers tiks pagarināts par vienu dienu, ceturtdien apstiprināja starpniekvalsts Katara. "Palestīniešu un Izraēlas puses panāca vienošanos pagarināt humāno pamieru Gazas joslā vēl par vienu dienu ar tiem pašiem iepriekšējiem nosacījumiem, kas ir uguns pārtraukšana un humānās palīdzības ievešana," teikts Kataras Ārlietu ministrijas preses sekretāra paziņojumā.

Tiesa, pamiera pagarināšana netraucēja palestīniešu teroristiem sarīkot kārtējo uzbrukumu Izraēlā. Par laimi, uzbrucējus likvidēja, pirms viņi paspēja nogalināt vairāk nekā trīs cilvēkus autobusu pieturā.