foto: Ekrānuzņēmums
Turcijā noslepkavota krievu modele un viņas 15 gadus vecā meita; aizdomās tiek turēts bijušais vīrs - Lietuvas pilsonis
Kadri no vietas, kur atrasti abu sieviešu līķi.
Pasaulē
2023. gada 29. novembris, 14:15

Turcijā noslepkavota krievu modele un viņas 15 gadus vecā meita; aizdomās tiek turēts bijušais vīrs - Lietuvas pilsonis

Jauns.lv

Pie ceļa Bodrumas kūrortrajonā Turcijas dienvidrietumos atrasti divu sieviešu līķi, ziņo "Haberturk" un "CNN Turk". Pēc žurnālistu sniegtās informācijas, bojāgājušie ir māte un meita no Krievijas.

Izdevums "Anterhaber" un "Kent TV" apgalvo, ka nogalināta 42 gadus vecā Irina Dvizova un viņas 15 gadus vecā meita Dajana. Viņas dzīvoja villā Bodrumā pie Konadžikas. Irina Dvizova bija uzņēmēja un pārdeva mājas turīgiem Krievijas iedzīvotājiem, raksta "Meduza".

Pirms darījumiem ar nekustamo īpašumu viņa strādājusi par modeli un piedalījusies kampaņu filmēšanā luksusa precēm un apģērbu zīmoliem Bodrumā, Stambulā un Kapadokijā. Arī Dvizovas meita, kā vēsta Krievijas "Telegram" kanāli, vēlējusies kļūt par modeli un blogeri.

Dvizova ar meitu pazuda pirms sešām dienām. Tuvinieki (pēc citas informācijas, draugi) vērsušies policijā pēc tam, kad Irina pārstājusi iziet uz sakariem, bet viņas mājā atrastas asins pēdas un salauztas mantas.

Līķi tika atrasti 28. novembra vakarā, pēc tam, kad policija bija izsekojusi no villas izbraukušās Dvizovas automašīnas maršrutu. Pa ceļam policisti krūmos stāvajā nogāzē pamanīja ar virvēm aptītus palagus. Izrādījās, ka tajos bija ietīti Krievijas sieviešu līķi, kas nogādāti morgā. Pēc "Anterhaber" datiem, Dvizova un viņas meita guva šautus ievainojumus.

Krievijas ģenerālkonsulāts Antaljā atrodas sakaros ar Turcijas tiesībsargājošajām iestādēm pēc ziņām par divu Krievijas sieviešu slepkavību Bodrumā. Diplomāti solīja, ka sniegs vairāk informācijas, tiklīdz paši to saņems.

Turcijas izdevumi kā galveno aizdomās turamo slepkavībā nosaukuši Dvizovas bijušo vīru - Lietuvas pilsoni. Iepriekš tika ziņots, ka viņš ir Somijas pilsonis. "RIA Novosti", atsaucoties uz iem datu bāzi, raksta, ka runa ir par Dvizovas otro dzīvesbiedru — 45 gadus veco Andreju Kušleviču (citi avoti viņu dēvē par Kusleviču). Nogalinātās krievietes kaimiņiene pastāstīja, ka Turcijas varas iestādes aizliegušas Kušlevičam tuvoties Dvizovas ģimenei.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mēs ar mammu nedēļas nogalē atlidojām uz Stambulu. Rīt man ir dzimšanas diena," 15 gadus vecā Dajana priecājas par brīvdienām Stambulā.

Krievijā Kušlevičs atrodas meklēšanā, ziņo aģentūra. Viņš tiekot meklēts bēgšanas no apcietinājuma dēļ. 2017. gadā Kušlevicu Šeremetjevas lidostā aizturēja pēc Interpola pieprasījuma. Viņš tika turēts aizdomās par dimanta zādzību kādam uzņēmējam Monako, pie kura Kušļevičs strādājis par miesassargu. 

"Shot" apgalvo, ka pēc bēgšanas Kušļevičs aizbraucis no Krievijas uz Lietuvu, kur apprecējies ar Dvizovu. Pārim piedzimis dēls, šobrīd viņam ir pieci gadi. Pēc šķiršanās krieviete devusies uz Turciju un vairākas reizes centusies atņemt bijušajam vīram vecāku tiesības uz kopīgu bērnu. Viens no tiesas spriedumiem stājies spēkā jūnijā, tā detaļas netiek atklātas, vēsta "RIA Novosti". "Shot" dati liecina, ka visas prasības tika noraidītas.

"Mash" raksta, ka pirms 10 mēnešiem Kušļevičs mēģinājis dēlu nozagt, taču Dvizova paspējusi izsaukt policiju. Domājams, ka pēc bijušās sievas slepkavības viņš varētu būt nolaupījis bērnu.

Nogalinātās krievietes tuvinieki arī tur aizdomās Kušleviču. Viņi telekanālam "112" pastāstīja, ka mājā atrastas asiņainas pēdas, kas izmēra ziņā sakrīt ar Kušleviča kājas izmēru.

Dvizovas vecākais dēls Dāvids, kurš Maskavā dzīvo kopā ar vecmāmiņu, paziņojis, ka Kušļevičs viņu piekāvis. Krievijas mediji publiskojuši video, kurā, kā tiek apgalvots, iemūžināts aizdomās turamais. Video vīrietis, kura seju neredz, ar kāju izsit durvis, pēc kā dzirdami sieviešu kliedzieni. Kad tika izdarīts ieraksts un kas tajā uzņemts, nav skaidrs.