foto: AP/Scanpix
Ētika Krievijas gaumē: deputāts drīkst aicināt slepkavot
Kādreiz Valentīna Tereškova bija slavena kā pirmā sieviete kosmosā, bet tagad kļuvusi par Putina un agresijas pielūdzēju.
Pasaulē
2023. gada 28. novembris, 07:29

Ētika Krievijas gaumē: deputāts drīkst aicināt slepkavot

Māris Puķītis

Jauns.lv

Valsts domes deputātiem ir tiesības paust personisko viedokli, paziņojusi parlamenta Ētikas komisijas priekšsēdētāja Valentīna Tereškova.

Tādu atbildi saņēmis kustības “Vesna” “Telegram” kanāla abonents, viens no tiem, kas masveidā sūtīja minētajai komisijai prasību saukt pie atbildības deputātu Andreju Guruļovu pēc viņa ieteikuma nogalināt 20% Krievijas iedzīvotāju (apmēram 29 miljonus), tos, “kuri neuzticas prezidentam”.

Tereškovas parakstītajā komisijas atbildē teikts: “Sava viedokļa un personiskās pozīcijas paušana atsevišķos valsts sabiedriski politiskās un sociālekonomiskās dzīves jautājumos ir neatņemamas Valsts domes deputāta tiesības, noteiktas Krievijas likumdošanā.”

Norādīts arī, ka tēlaini izteikumi nav apvainojums un kalpo domas labākai izteikšanai. Deputāts un ģenerālleitnants Andrejs Guruļovs gan pauda visai skaidri – tie Krievijas iedzīvotāji, kas neatbalsta Putinu, ir jāizolē vai jāiznīcina.

Šobrīd Krievijas sabiedrība “par 80% uzticas prezidentam”, propagandista Vladimira Solovjova raidījumā TV kanālā “Rossija-1”  izteicās Guruļovs. “Un es gribētu, lai šajā mūsu sabiedrībā, (..) kai visa šī puve, kas palikusi, tai jābūt, ja ne izolētai, tad vismaz kaut kā iznīcinātai,” pavēstīja Guruļovs.

Jāatgādina, ka tikmēr par pretkara pozīciju, paustu pat privātās sarunās, Krievijā var nokļūt cietumāб un nekādas atsauces uz viedokļu brīvību nelīdzēs.