Ukraina ziņo par augsta ranga kolaboranta uzspridzināšanu; Krievija stāsta, ka šis "sveiks un vesels"
Uzspridzinātais Aleksandra Sļisarenko auto (ekrānuzņēmums no soctīkliem)
Pasaulē
2023. gada 27. novembris, 18:25

Ukraina ziņo par augsta ranga kolaboranta uzspridzināšanu; Krievija stāsta, ka šis "sveiks un vesels"

Jauns.lv

Krievijas Belgorodas pilsētā uzspridzināts Harkivas apgabala okupētās daļas “gauleitera” vietnieks Aleksandrs Sļisarenko, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi. Savukārt Krievijas amatpersonas apgalvo, ka uzspridzinātajam “nekas nekaiš”.

Aleksandrs Sļisarenko "jaunajā maizē" (ekrānuzņēmums no "X")

Ukrainas mediji, atsaucoties uz informētām personām Ukrainas Drošības dienestā, apgalvo, ka Sļisarenko tika nogalināts jau 16. novembrī, uzspridzinot viņa automašīnu. Krievijas amatpersonas un mediji neko par to neziņoja līdz pat 27. novembrim, kad Harkivas apgabala okupētās daļas administrācijas vadītājs Vitālijs Gančevs paziņoja par atentātu pret savu vietnieku, bet “pašlaik viņa dzīvībai un veselībai nekas nedraud”.

Sļisarenko savulaik bija Ukrainas Iekšlietu ministrijas virsnieks, kurš pēc Krievijas invāzijas pārgāja okupantu pusē. Ukrainā viņu apsūdzēja valsts nodevībā, vēsta “Radio Brīvība”.

Krievija sākotnēji okupēja apmēram divas trešdaļas Harkivas apgabala, un Sļisarenko bija okupācijas administrācijas vadītāja vietnieks iekšējās politikas jautājumos. Par spīti vairākkārtējiem mēģinājumiem, krievu okupantiem tā arī neizdevās ieņemt Ukrainas otro lielāko pilsētu Harkivu, bet septembrī ukraiņu pretuzbrukumā okupanti tika padzīti no gandrīz visas apgabala teritorijas, un okupācijas administrācija faktiski beidza pastāvēt.

Kopš okupantu padzīšanas no dažu apgabalu teritorijas vairāki augsta ranga kolaboracionisti ņēmuši nelabu galu. Pazīstamākais no viņiem ir bijušais Hersonas apgabala “gauleiters” Kirils Stremousovs, kurš mīklainos apstākļos 2022. gada 9. novembrī gāja bojā dienā, kad okupanti paziņoja par "atkāpšanos" no Hersonas. Oficiāli Krievijas medijos viņa nāve tika uzdota par nelaimes gadījumu autoavārijā.