Pasaulē
2023. gada 27. novembris, 12:52

VIDEO: ASV Baltais nams pošas svētkiem. Namamāte šogad izvēlējusies iespaidīgu egli

Jauns.lv

"Daži bērni teica, ka nekad nav redzējuši tik lielu egli," norādīja ASV pirmā lēdija Džila Baidena pēc tam, kad viņa kopā ar militāro ģimeņu bērniem apbrīnoja šī gada Ziemassvētku egli.

Oficiālā Baltā nama Ziemassvētku egle ir ieradusies vietā, kur tā priecēs ne tikai augstus viesus, bet arī pašus mazākos ķiparus.

ASV pirmā lēdija Džila Baidena pirmdienas pēcpusdienā aicināja militārās ģimenes pievienoties viņai, saņemt svētku centrālo rotājumu.

Egles izvēlēšanās un ierašanās Baltajā namā ir sena tradīcija, ar kuru tiek aizsāktas svinības vairāku nedēļu garumā.

ASV Baltajā namā ieradusies iespaidīga Ziemassvētku egle

"Daži bērni teica, ka nekad nav redzējuši tik lielu egli," norādīja ASV pirmā lēdija Džila Baidena pēc tam, kad viņa ...

gallery icon

Tērpusies zaļā kleitā ar pieskaņotu mēteli un papēžiem, pirmā lēdija pozēja kopā ar militāro ģimeņu bērniem un veltīja brīdi, lai apbrīnotu eglītes diženumu. Egles iespaidīgo izmēru - 5,6 metri - apbrīnoja arī bērni. "Daži bērni teica, ka nekad nav redzējuši tik lielu egli," norādīja Baidena.

Ambera Skota un Alekss Čērčs uzvarēja Nacionālās Ziemassvētku eglītes ikgadējā konkursā, 5,6 metrus garā Freizera egle, kas audzēta Flītvudā, Ziemeļkarolīnā atradīsies Baltā nama Zilajā zālē.

Ikgadējā Ziemassvētku eglīšu prezentācija notiek jau 58 gadus. Piecpadsmit no šiem gadiem godalgotā eglīte nākusi no Ziemeļkarolīnas.