Pasaulē

Brīvībā iznācis viens no slavenākajiem Krievijas "killeriem"

Jauns.lv

Pēc 24 gadu nosēdēšanas aiz restēm brīvībā iznācis viens no slavenākajiem Krievijas pasūtījuma slepkavām — 50 gadus vecais Aleksandrs Pustovalovs ar iesauku “Saša Kareivis” (Saša Soldat). Lai nepiesaistītu plašsaziņas līdzekļu uzmanību, 18. novembrī viņš slepenībā pametis stingrā režīma koloniju Tveras apgabala Moņinas ciemā.

Brīvībā iznācis viens no slavenākajiem Krievijas "...

Orehovas noziedzīgā grupējuma štata “killeri” Pustovalovu aizturēja 1999. gadā. Savas karjeras laikā viņš nogalināja vairākus desmitus noziedzīgās pasaules autoritāšu, kā arī tiesībsargājošo iestāžu darbinieku.

Viņa upuru skaitā ir arī bēdīgi slavenais “amata brālis” Aleksandrs Soloņiks jeb “Maķedonijas Aleksandrs”, kuru viņš pēc Orehovas grupējuma vadoņa Sergeja Butorina rīkojuma likvidēja 1997. gadā Grieķijā, nesaudzējot arī Soloņika draudzeni, “Mis Krievija 96” finālisti Svetlanu Kotovu. Nožņaugtā Soloņika līķi pēc mēneša atrada izgāztuvē, bet draudzenes gabalos sazāģēto līķi atrada tikai pēc trim mēnešiem. Pats Butorins tika arestēts Spānijā 2011. gadā, un pašlaik izcieš mūža ieslodzījumu.

Pēc aresta Pustovalovs sadarbojās ar izmeklētājiem, palīdzot atklāt citas krimināllietas, tādējādi izvairoties no mūža ieslodzījuma. Pēc atbrīvošanas viņam aizliegts pamest Maskavu un iziet naktī uz ielas, kā arī trīs gadus ir jāatzīmējas policijā.

Tēmas