Terjers izdzīvo 10 nedēļas kalnos un nepamet bojāgājušo saimnieku
Ričs Mūrs un Finnijs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 16. novembris, 20:42

Terjers izdzīvo 10 nedēļas kalnos un nepamet bojāgājušo saimnieku

Jauns.lv

Suns atrasts izdzīvojis pie sava mirušā saimnieka ķermeņa 10 nedēļas pēc tam, kad viņi pazuda ASV Kolorado štata kalnos.

71 gadu vecais Ričs Mūrs ar savu Džeka Rasela terjeru Finniju 19. augustā devās kāpt Blekhedas virsotnē, taču mājās neatgriezās, vēsta BBC. Viņa līķi atrada 30. oktobrī, bet Finnijs nepameta savu saimnieku arī pēc nāves.

“Taos Search and Rescue” brīvprātīgo grupas pārstāve sacīja, ka glābēji daudzas dienas nesekmīgi meklēja Mūru netālu no rajona, kurā bija atrasta viņa automašīna. Pēc vairākām nedēļām mednieks atrada Mūra līķi apmēram divarpus kilometrus no virsotnes. Vietējais koroners paziņoja, ka Mūrs miris no hipotermijas. Mūra draugi apgalvoja, ka nelaiķis bija pieredzējis kalnos kāpējs un jau bija uzkāpis šajā virsotnē ar draugu.

Atrastais Finnijs bija krietni izkāmējis. Glābēji uzskata, ka terjers spēja izdzīvot, medījot mazus dzīvniekus, piemēram, peles, vienlaikus izvairoties no tādām plēsoņām kā pumas, kojoti un lāči.

Mūra atraitne izteicās, ka Finnijs bija ļoti pieķēries viņas vīram un kopā ar dēlu bija ļoti aizkustināti par viņa izrādīto uzticību saimniekam pat pēc viņa nāves.

Tēmas