foto: EPA/Scanpix
Autovadītājs nošauj aktīvistus, kas bloķēja ceļu
Pasaulē
2023. gada 12. novembris, 17:36

Autovadītājs nošauj aktīvistus, kas bloķēja ceļu

Jauns.lv

Panamā diviem aktīvistiem traģiski beigusies lielceļa bloķēšana – viņus nošāva saniknots autovadītājs.

Policija arestējusi 77 gadus veco Kenetu Darlingtonu, viņš ir ASV pilsonis, pensionējies jurists un universitātes profesors, dzimis Panamā un šeit arī dzīvo.

Darlingtons iekļuva satiksmes sastrēgumā, ko bija radījuši protestētāji pret valdības lēmumu atjaunot vara raktuvju darbību. Viņi bija bloķējuši ceļu ar riepām, zariem un akmeņiem. Pensionārs piegāja pie protestētājiem un televīzijas un fotokameru priekšā atklāja uguni, nogalinot divus vīriešus.

Sākotnēji Darlingtons jautāja, kurš šeit ir galvenais, un viņam atbildēja, ka neviens. “Es negribu runāt ar sievietēm. Es gribu runāt ar vīriešiem,” sacīja Darlingtons un tad izvilka no kabatas pistoli. Viens no protestētājiem uz to vaicāja: “Kāpēc tu nešauj?” Cits piebalsoja: “Tu grasies kādu nogalināt?”

Darlingtons uz to atbildēja: “Tu gribi būt pirmais?” un sāka šaut. Pirmais lodi saņēma vīrietis, kurš turēja karogu, tad vēl viens. Abi upuri ir skolotāji. Darlingtons pēc slepkavības atgriezās savā auto. Uz jautājumu, vai viņš apzinās, kas noticis, viņš atbildēja: “Jā, es nogalināju vienu un sašāvu otru.”

Automašīnā atradās Darlingtona draudzene, kurai viņš pateica: “Braucam.” Sieviete tomēr atteicās pamest nozieguma vietu, līdz ieradās policija un aizturēja slepkavu.

Celtnieku un skolotāju arodbiedrības apvienojušās protestā pret vara raktuvju atjaunošanu Panamas džungļos uz rietumiem no galvaspilsētas, par ko 20. oktobrī vienojās valdība un Kanādas uzņēmums. Ceļu bloķēšana izraisa 80 miljonu dolāru zaudējumus katru dienu. Valdība aicina izbeigt protestus, uzsverot, ka raktuves dos 375 miljonu dolāru ieņēmumus gadā.

Tēmas