Pasaulē
2023. gada 8. novembris, 15:33

Ukrainā izmeklē militāro amatpersonu rīcību, kas noveda pie vairāku karavīru nāves

Jauns.lv

Ukrainas Aizsardzības ministrija veic iekšējo izmeklēšanu par militārpersonām, kas iesaistītas Zaporižjas apgabala 128.brigādes karavīru apbalvošanā, atklāj Valsts izmeklēšanas biroja komunikāciju padomniece Tatjana Sapjana.

"Aizsardzības ministrija veic iekšējo izmeklēšanu par militārpersonu rīcību, kas organizēja šādu pasākumu frontes līnijas tuvumā. Tas nedrīkst atkārtoties, un tas nozīmē, ka cilvēkiem, kas ir iesaistīti tajā, no kā varēja izvairīties, ir jāuzņemas atbildība," paziņoja Sapjana

Valsts izmeklēšanas biroja komunikācijas padomniece norādīja, ka traģēdijas izmeklēšana ir sarežģīta, un šobrīd ar šo lietu visu diennakti strādā Valsts izmeklēšanas birojs, Ukrainas Drošības dienests, Valsts policija un Ģenerālprokuratūra.

foto: Ekrānuzņēmums
3. novembrī krievu okupanti Zaporižjas apgabalā uzbruka Aizkarpatu 128. brigādes personālam.

Uzbrukums 128. brigādes personālam Zaporižjas apgabalā

3. novembrī krievu okupanti Zaporižjas apgabalā uzbruka Aizkarpatu 128. brigādes personālam. Paralēli notika arī Artilērijas dienas balvu svinīgā pasniegšana. Apšaudes rezultātā gāja bojā militārpersonas un tika ievainoti aptuveni 30 cilvēki, tostarp civiliedzīvotāji.

Krievijas triecienā, kas bija vērsts pret 128. brigādes personālu Zaporižjas apgabalā, tika nogalinātas 19 militārpersonas.

"Ienaidnieka raķetes trieciens paņēma deviņpadsmit 128. atsevišķās kalnu uzbrukuma Aizkarpatu brigādes karavīru dzīvības. Šobrīd tiek veikta rūpīga visu traģēdijas apstākļu pārbaude," teikts ziņojumā, norādot, ka tika nogalināti labākie vienības kaujinieki.

Brigāde uzstāj līdz pārbaudes pabeigšanai neizplatīt nepārbaudītu, daļēji viltus informāciju un sola "atriebties simtkārtīgā apmērā".