foto: IMAGO/SNA
Bahmutas virzienā krievu karavīri maina taktiku
Ukraiņu sapieri Bahmutas apkaimē.
Pasaulē
2023. gada 5. novembris, 23:43

Bahmutas virzienā krievu karavīri maina taktiku

Jauns.lv

Bahmutas virzienā krievu karavīri maina kaujas taktiku. Par to ziņo bezpilota lidaparātu "Ačilas" komandieris Jurijs Fedorenko. 

«Cīņas ir smagas un turpinās visu diennakti. Ienaidnieks cenšas mainīt savu kaujas taktiku, lai gūtu panākumus. Tomēr iniciatīva pilnībā paliek aizsardzības spēku pusē,» viņš sacīja. 

«Dažos iecirkņos mēģina šturmēt galvenokārt ar mobilizētiem vai tādas privātas militārās kompānijas kā "Storm Z" karavīriem, dažos ar profesionāli apmācītiem līguma karavīriem. Vietām uzbrukums tiek veikts tikai ar karaspēka palīdzību, ar artilērijas atbalstu, vietām - ar bruņutehnikas, vieglās bruņutehnikas palīdzību,» viņš atzīmēja. 

Turklāt ienaidnieks diezgan intensīvi cenšas izmantot bezpilota lidaparātus gan civiliem, gan militāriem mērķiem, un dažos sektoros šo ieroču pārpilnība ir liela. "Tomēr aizsardzības spēki, saprotot, kā darbojas ienaidnieks, adekvāti un efektīvi reaģē uz šiem izaicinājumiem, un, pateicoties mūsu starptautiskajiem partneriem un ukraiņu tautai, mūsu rīcībā ir instrumenti, kas palīdz identificēt ienaidnieka bezpilota lidaparātus un attiecīgi tos notriekt," sacīja Fedorenko.