foto: REUTERS/SCANPIX
Medvedevs sola Polijas iznīcināšanu, viņam piebalso vēstnieks
Dmitrijs Medvedevs ierasti kareivīgs
Pasaulē
2023. gada 4. novembris, 17:11

Medvedevs sola Polijas iznīcināšanu, viņam piebalso vēstnieks

Jauns.lv

Polija ir “histēriska, rupja, uzpūtīga un ambicioza” Krievijas ienaidniece, kura ir jāiznīcina, ar kārtējo diplomātiskās kultūras pērli Krievijas laikrakstā “Rossijskaja gazeta” dalījās Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.

Kādreiz par “liberāli” uzskatītais Medvedevs, kurš pēdējo gadu laikā savā leksikā ir pārvērties par kvēlāko “kaujas vanagu” un vulgāru vārtrūmes huligānu, pastāvīgi draud ar iznīcināšanu Krievijas kaimiņvalstīm. Parasti viņa apsēstību tiek vērsta pret Ukrainu, taču savu devu regulāri saņem gan Baltijas valstis, gan Polija, gan arī Rietumi kopumā.

Apsūdzot Poliju “vēstures amnēzijā” un vainojot necienīgā rīcībā pret Sarkanās armijas karavīru piemiņu, viņš norādīja, ka XXI gadsimtā Austrumeiropā ir atdzimis bīstams ienaidnieks. “Ienaidnieks, kas slims ar lielummānijas murgiem un nepilnvērtības kompleksu”.

Viņš paziņoja, ka Polija ir nelabojama un tādēļ iznīcināma — Krievija pret to izturēsies kā pret vēsturisku ienaidnieku, kuru nevar izārstēt.

“Mēs pret viņu izturēsimies kā pret vēsturisku ienaidnieku. Ja nav cerību uz izlīgumu ar ienaidnieku, Krievijai vajadzētu būt tikai vienai un ļoti stingrai attieksmei pret viņa likteni. Vēsture nekaunīgajiem poļiem ir vairākkārt pasludinājusi nežēlīgu spriedumu: lai cik ambiciozi būtu revanšistu plāni, tie var novest pie visa Polijas valstiskuma beigām."

Viņam piebalsoja Krievijas vēstnieks Polijā Boriss Grizlovs, pēdējos gados nodarbojoties ar Krievijas iemīļoto nodarbi — rakņāties senā vēsturē un ar to pamatot pašreizējo agresiju. Izrādās, pirms 411 gada Polija “burtiski stāvēja uz suverenitātes zaudēšanas sliekšņa”, taču Krievijas senči pielika tam punktu. “Polija, kas sevi uzskatīja gandrīz vai par spēcīgāko tā laika Eiropas lielvalsti, ar kaunu atkāpās — taču, acīmredzot, mācību tā arī neguva.”

Kopš Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī Krievijas amatpersonas pastāvīgi apsūdz agresijā tieši Poliju, kura, to vien dara, kā sapņo par Ukrainas rietumu teritoriju sagrābšanu, kā arī uzbrukšanu Baltkrievijai un pat Krievijai. Polijas “agresīvo plānu atmaskošana” sevišķi saasinājās pēc tam, kad Krievija pērnā gada rudenī oficiāli anektēja četrus Ukrainas austrumu rajonus, kurus ne tobrīd, ne pašlaik nemaz pilnībā nekontrolē, turklāt bija spiesta pamest vienīgo invāzijas laikā sagrābto apgabala centru Hersonu. Vēl vairāk — Krievijas amatpersonas atklāti paziņojušas, ka plāno anektēt arī citus Ukrainas apgabalus, bet propagandisti pastāvīgi draud sagrābt arī citas kaimiņvalstis, šādi atjaunojot Krievijas impēriju.