foto: REUTERS/SCANPIX
Muzejs Barselonā vēris durvis nūdistiem
Nūdisti Katalonijas Arheoloģijas muzejā.
Pasaulē
2023. gada 30. oktobris, 11:26

Muzejs Barselonā vēris durvis nūdistiem

Jauns.lv

Barselonas muzejs sestdien, 28. oktobrī, vēra durvis nūdistiem, rīkojot īpašu ekskursiju, kuras laikā apmeklētāji varēja atteikties no drēbēm, lai līdzinātos kailiem eksponātiem.

Barselonā tagad ir iespējams apmeklēt muzeju pilnīgi kailiem, lai gan apavus ir ieteicams atstāt uzvilktus. Katalonijas Arheoloģijas muzejs un Katalonijas Natūristu klubs 28. oktobrī ieplānoja īpašu izstādes Riace bronzas apmeklējumu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Nūdisti Katalonijas Arheoloģijas muzejā.

Izstādē apskatāmas mākslinieka Luidži Spina lielformāta fotogrāfijas, kurās redzamas divas kailas statujas no 5. gadsimta pirms mūsu ēras. Kā teikts muzeja tīmekļa vietnē, šīs pieredzes ideja ir tāda, ka apmeklētāji var kaut kādā veidā ieraudzīt sevi, kas atspoguļojas darbā "tādā pašā situācijā, kādā ir viņi paši - pilnīgi kaili un citu ķermeņu ieskauti".

Izstādes gide ir mākslas zinātniece, aktrise un dramaturģe Irēna Vičente Salasa. Pagājušajā vasarā Katalonijas Nacionālajā mākslas muzejā Vicente iestudēja pagaidu mākslas izstādi "Corpus" - montāžu, kas muzejā ienesa deju, cirku un mūziku un pat kalpoja par ieganstu dažu darbu analīzei. "No turienes Katalonijas Natūristu klubs man jautāja, vai būtu iespējams izstādi apskatīt kailām gidēm. Es to izpētīju, un tā šķita brīnišķīga pieredze," viņa stāsta.