foto: AP/Scanpix
Ķīnā ap 1000 kaķu izglābti no šašlika iesma
Daļa ķīniešu joprojām uzskata, ka kaķi ir ēdami.
Pasaulē
2023. gada 28. oktobris, 04:40

Ķīnā ap 1000 kaķu izglābti no šašlika iesma

Jauns.lv

Policija Ķīnā izglābusi vairāk nekā 1000 kaķu, kurus kāda ēstuve plānoja pārvērst šašlikos un pārdot kā jēra un cūkas gaļu.

Pēc dzīvnieku aizstāvju sniegtās informācijas likumsargi pārtvēra auto ar kaķu kravu Džandzjaganā valsts austrumos. Dzīvnieki nogādāti patversmē, un policija atklājusi kaķu gaļas pagrīdes tirdzniecību – viens kilograms maksājis apmēram dolāru.

Pēc izdevuma “The Paper” ziņām, aktīvisti pamanījuši, ka vietējā kapsētā koka kastēs tur milzum daudz kaķu. Viņi sešas dienas vēroja notiekošo un, kad minčus iekrāva furgonā, bloķēja ceļu un izsauca policiju.

Šis notikums izraisījis lielu sašutumu Ķīnas sociālajā tīklā “Weibo”, un daudzi komentētāji pieprasa pastiprināt kontroli pār pārtikas nozari. “Lai šie cilvēki paši nomirst šausmīgā nāvē,” kaķu tirgoņiem novēl kāds “Weibo” lietotājs. “Vairs nekad neēdīšu šašliku, kur pagadās,” atzīst cits.

Jūnijā koledžā Dzjansji provincē izcēlās skandāls, kad kāds audzēknis savā šķīvī atrada žurkas galvu. Skolas vadība sākotnēji centās iestāstīt, ka tā ir pīles gaļa.