foto: IMAGO/SNA
Krievija Ukrainā izpilda nāvessodu karavīriem, kuri atsakās pakļauties pavēlēm, pavēsta Baltais nams
Baumas par nežēlību pret pašas karavīriem, Krieviju pavada jau kopš iebrukumu sākuma.
Pasaulē
2023. gada 26. oktobris, 22:50

Krievija Ukrainā izpilda nāvessodu karavīriem, kuri atsakās pakļauties pavēlēm, pavēsta Baltais nams

Jauns.lv

Baltais nams ceturtdien, 26. oktobrī, paziņoja, ka tā rīcībā ir informācija, ka Krievija izpilda nāvessodu karavīriem, kuri atsakās izpildīt pavēles jaunās ofensīvas laikā Ukrainas austrumos.

"Mums ir informācija, ka Krievijas armija faktiski izpilda nāvessodu karavīriem, kuri atsakās izpildīt pavēles," sacīja Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs.

 "Mums ir arī informācija, ka Krievijas komandieri draud nošaut veselas vienības, ja tās mēģinās atkāpties no Ukrainas artilērijas uguns," viņš piebilda, "tas ir nosodāmi," sacīja Kērbijs.

Uz jautājumu par iespējamajiem nāvessodiem un to, kā ASV ieguva šo informāciju, Kirbija sīkāku informāciju nesniedza.

Krievija, kas pagājušā gada februārī uzsāka pilna mēroga karu Ukrainā, nesen pastiprinājusi uzbrukumus pie Avdijivkas Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā un Kupjanskas ziemeļaustrumos, cenšoties līdz ziemai virzīt frontes līniju uz priekšu. Uzbrukuma laikā Maskava cietusi ievērojamus zaudējumus - zaudētas vismaz 125 bruņumašīnas un tūkstošiem karavīru, norādīja Kirbijs. "Šķiet, ka Krievijas armija izmanto to, ko mēs saucam par cilvēka viļņa taktiku," viņš sacīja, "nav brīnums, ka Krievijas karavīriem ir vājš cīņasspars."