foto: Pixabay.com/stux
Igaunijā tiesā vīrieti, kurš radījis eitanāzijas aparātu un iznomājis to
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2023. gada 26. oktobris, 18:55

Igaunijā tiesā vīrieti, kurš radījis eitanāzijas aparātu un iznomājis to

Jauns.lv

Dienvidu apgabala prokuratūra 11. oktobrī nosūtījusi tiesai krimināllietu, apsūdzot Paulu Tammertu nelikumīgā medicīnisko pakalpojumu sniegšanā - viņš konstruējis ierīci, ar kuras palīdzību cilvēks var izdarīt pašnāvību, raksta "Postimees".

Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju, Tammerts pēc saviem ieskatiem vismaz trīs reizes iznomāja ierīci cilvēkiem, no kuriem divi gāja bojā ierīces lietošanas rezultātā, bet trešajā gadījumā process pārtrūka gāzes trūkuma dēļ ierīcē.

"Pauls Tammerts sākotnēji vērtēja, vai cilvēks ir pietiekami psihiski vesels lēmumu pieņemšanai un vai viņa fiziskā veselība ir pietiekami nelabojama, lai šis cilvēks gribētu izdarīt pašnāvību. Izvērtējot situāciju, Tammerts iznomāja ierīci, kas ļauj izmantot nāvējošo gāzi, lai izdarītu pašnāvību. Prokuratūras ieskatā, lai izvērtētu cilvēka veselības stāvokli un veselību ietekmējošās gāzes izmantošanu, nepieciešama ārsta kvalifikācija un licence medicīnas pakalpojumu sniegšanai, kuru Paulam Tammertam nav," norādīja Dienvidu prokuratūras vadošā prokurore Kairi Kaldoja, pēc kuras teiktā saskaņā ar apsūdzības rakstu Pauls Tammerts piedāvāja cilvēkiem veselības pārbaudi, bet pēc tam ļāva viņiem izmantot nāvi izraisošo gāzi, proti, sniedza medicīniskos pakalpojumus, kuriem viņam nebija licences.

Par saimnieciskās darbības veikšanu bez licences darbībai veselības aprūpes jomā tiesa var sodīt ar naudas sodu vai brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Tēmas